ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη η απολογία των αλλοδαπών που μετέφεραν οπλοστάσιο με τροχόσπιτα

Την Πέμπτη η απολογία των αλλοδαπών που μετέφεραν οπλοστάσιο με τροχόσπιτα

Προθεσμία δύο ημερών ζήτησαν και πήραν οι τρεις Ιρακινοί, με βρετανική υπηκοόητα, οι οποίοισυνελήφθησαν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη, έχοντας στην κατοχή τους ένα μικρό οπλοστάσιο.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη (16/02) στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν αλλά ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών και θα επιστρέψουν εκεί την Πέμπτη.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι αρχικά ζήτησαν τον ορισμό αυτεπαγγέλτως συνηγόρου και παρουσία διερμηνέα, προκειμένου να απολογηθούν στην κουρδική γλώσσα, παρά το ότι είναι Βρετανοί υπήκοοι με μόνιμη κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τελικώς χθες το μεσημέρι προχώρησαν σε αλλαγή του συνηγόρου που όρισε η εισαγγελέας.

Από σήμερα την εκπροσώπηση και των τριών κατηγορουμένων ανέλαβε με πληρεξούσιό του, ιδιώτης δικηγόρος της Κομοτηνής.

Οι τρεις κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις, λαθρεμπορία, μεταφορά και κατοχή πυρομαχικών και πυροβόλων όπλων, αποθήκευση πυρομαχικών και όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στη σύλληψη των τριών δραστών, κατασχέθηκαν πάνω από 240.000 σφαίρες, τέσσερα τυφέκια, 18 πυροβόλα όπλα και οχτώ διόπτρες.

Σχετικές ειδήσεις