ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στα Τρίκαλα: Καταρρακτώδεις βροχές – Υπερχείλισε ο Ληθαίος (pics)

Συναγερμός στα Τρίκαλα: Καταρρακτώδεις βροχές – Υπερχείλισε ο Ληθαίος (pics)

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει ο Ληθαίος ποταμός και να τεθούν σε συναγερμό οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει το trikalavoice.gr, την Κυριακή 13 Μαρτίου, έπειτα από ένα 48ωρο συνεχούς καταρρακτώδους βροχής ο Ληθαίος ποταμός, στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων, υπερχείλισε...

Τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο ύψος της συνοικίας των Κουτσομηλίων, αλλά και στη γέφυρα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν θέσει σε επιφυλακή τον Δήμο Τρικκαίων, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν πιθανά φαινόμενα υπερχείλισης κάποιου εκ των ποταμών, όπως ο Ληθαίος, ο Αγιαμονιώτης, ο Ανάποδος.

Μάλιστα σήμερα Κυριακή, ο δήμαρχος, Δημήτρης Παπαστεργίου, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Αλέκος Πολυμερόπουλος, μετέβησαν σε φράγμα που κινδύνευε στην περιοχή Γαρδικάκι, κοντά στο 28ο Δημοτικό Σχολείο, όπου με μηχανήματα του Δήμου πραγματοποιήθηκε διάνοιξη του φράγματος και το πρόσκαιρο πρόβλημα διευθετήθηκε.

Επίσης, οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται σε επικοινωνία και με πρόεδρους Τοπικών Συμβουλίων, σε περιφέρειες των οποίων βρίσκονται ρέματα ή χείμαρροι.

Επειδή η ισχυρότατη βροχόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί, ο Δήμος Τρικκαίων είναι σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.

Πηγή φωτογραφιών: trikalavoice.gr

Σχετικές ειδήσεις