ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπερνούν τoυς 50.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες - Καραβάνι αλληλεγγύης στην Ειδομένη

Ξεπερνούν τoυς 50.000 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες - Καραβάνι αλληλεγγύης στην Ειδομένη

Η βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος των εγκλωβισμένων στη χώρα, προσφύγων και μεταναστών, με συνολικά 28.061 άτομα.

Στη νεότερη, σημερινή (26/03) του ενημέρωση το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης αναφέρει ότι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται μέχρι στιγμής στην Επικράτεις ανέρχεται στις 50.236.

Στα νησιά έχουν καταγραφεί 4.807 άτομα, με τον κύριο όγκο να είναι στη Λέσβο (2.602).

Στην Αττική διαμένουν 13.981 άτομα (τα περισσότερα στο λιμάνι του Πειραιά 5.010) και στην Κεντρική Ελλάδα 2.941, εκ των οποίων 1.396 στη Λάρισα.

Όσον αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, στην Ειδομένη βρίσκονται εντός του καταυλισμού 11.603 άνθρωποι, ενώ σε τρεις περιοχές του Κιλκίς (Χέρσο- Πολύκαστρο- Plaza) φιλοξενούνται συνολικά 8.690 άτομα.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις προσφυγικές ροές

«Καραβάνι» αλληλεγγύης από την Ιταλία

Ένα «καραβάνι» αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, έφτασε το πρωί από την Ιταλία στην Ηγουμενίτσα και κατευθύνεται αυτή την ώρα, προς την Ειδομένη.

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περίπου 200 Ιταλοί, αλληλέγγυοι, ανάμεσα τους, πανεπιστημιακοί, μέλη εργατικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια με πέντε φορτηγάκια τύπου βαν.

Στο λιμάνι, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σύνορα και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε τέσσερα λεωφορεία και με τη διακριτική συνοδεία της αστυνομίας κατευθύνονται προς την Ειδομένη.

Σχετικές ειδήσεις