ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Με φόντο σύρματα και σκηνές λειτουργεί και πάλι το λιμάνι (photos)

Χίος: Με φόντο σύρματα και σκηνές λειτουργεί και πάλι το λιμάνι (photos)

Χωρίς προβλήματα «έδεσε» νωρίς το πρωί της Τετάρτης (06/04) στο λιμάνι της Χίου το «Νήσος Μύκονος», μετά τη συμφωνία μεταξύ μεταναστών και Αρχών, ώστε να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η λειτουργίατου.

Αργά χθες βράδυ, τοποθετήθηκαν σύρματα στο λιμάνι, τα οποία διαχωρίζουν τη χερσαία ζώνη του στα δύο.

xios3 copy

Στο ανατολικό τμήμα δένουν τα πλοία ενώ στο δυτικό, παραμένουν οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται εκεί εδώ και περίπου μια εβδομάδα, αφού «απέδρασαν» από το hot spot της ΒΙ.ΑΛ., ζητώντας να τους επιτραπεί να επιβιβαστούν σε πλοίο και να ταξιδέψουν για το λιμάνι του Πειραιά και κατόπιν για τη Γερμανία. Σε αυτή τη συμφωνία έφτασαν μετά από συζήτητη οι λιμενικές αρχές με τους μετανάστες, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει και πάλι -έστω και κατά το ήμισυ- το λιμάνι.

Σημειώνεται ότι έως και χθες το βράδυ το λιμάνι της Χίου παρέμενε κλειστό με τα πλοία να δένουν στο λιμάνι των Μεστών σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη της Χίου.

Σήμερα, στις 6:45 το πρωί και παρουσία της της δύναμης του Λιμενικού Σώματος στη Χίο αλλά και στελεχών της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, έδεσε στο λιμάνι το «Νήσος Μύκονος» που εκτελεί το δρομολόγιο της άγονης γραμμής του Βορείου Αιγαίου, με τους περίπου 250 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν εκεί να μην αντιδρούν.

xios5

Από τον αρχικό αριθμό των όσων διέφυγαν, 591 άτομα βρίσκονται κινούμενοι μεταξύ του καταυλισμού της Σούδας στην τάφρο του κάστρου της πόλης και στο λιμάνι, γεγονός που ανατροφοδοτεί μια μόνιμη παρουσία στο λιμάνι 250 ανθρώπων.

Φωτογραφίες: politischios.gr

Σχετικές ειδήσεις