ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Μανιτάρια έστειλαν στο νοσοκομείο μία οικογένεια - Μάχη για τη ζωή της δίνει 85χρονη

Ηράκλειο: Μανιτάρια έστειλαν στο νοσοκομείο μία οικογένεια - Μάχη για τη ζωή της δίνει 85χρονη

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου Νοσοκομείου νοσηλεύεται η 85χρονη γυναίκα από χωριό της Μεσαράς που το πρωί της Πέμπτης (13/4) μαζί με τρία ακόμα μέλη της οικογένειας της, μεταφέρθηκαν με φριχτούς πόνους στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, μετά από κατανάλωση μανιταριών.

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σύμφωνα με τον Διευθυντή της Μονάδας κ. Ανέστη Κιούλπαλη η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται κρίσιμη. Σύμφωνα με τον ίδιο η 85χρονη υποστηρίζεται μηχανικά και έχει υποστεί νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρει το e-kriti.gr, στην ίδια Μονάδα νοσηλεύεται και η κόρη της, η οποία δεν χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που παρουσίασε. Αρχίζει όμως όπως λέει, να παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας, οι δύο άνδρες νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ και έχουν παρουσιάσει μόνο γαστρεντερικά προβλήματα ενώ τα ζωτικά τους όργανα δεν έχουν υποστεί βλάβες.

Σύμφωνα με γιατρούς αλλά και άλλους ειδικούς, η εποχή που διανύουμε δεν ενδείκνυται για κατανάλωση μανιταριών, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουμε τι είδους είναι και από που προέρχονται.

Σχετικές ειδήσεις