ΕΛΛΑΔΑ

Ακατάλληλος προβολέας στάθηκε μοιραίος για εργάτη

Ακατάλληλος προβολέας στάθηκε μοιραίος για εργάτη
Η ακαταλληλότητα του προβολέα που χρησιμοποιούσε ήταν η αιτία...

Η ακαταλληλότητα του προβολέα που χρησιμοποιούσε ήταν η αιτία που έχασε τη ζωή του ο 47χρονος εργάτης στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, στην Κοζάνη, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων πραγματοποίησε χτες την πρώτη αυτοψία στο χώρο της δεξαμενής, από την οποία ανασύρθηκε με καθολικά εγκαύματα και ξεψύχησε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο Κοζάνης, ο άτυχος εργάτης, πατέρας τριών παιδιών.

Σε μικρή απόσταση από την μοιραία δεξαμενή, όπου το θύμα εκτελούσε εργασίες αμμοβολής και βαφής μαζί με συνάδελφό του, τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων εντόπισαν υπολείμματα του προβολέα, ενώ λίγο πιο πέρα βρήκαν ολόκληρο τον προβολέα.

Οι πραγματογνώμονες εκτιμούν ότι ο προβολέας δεν ήταν «αντιεκρηκτικός», ως όφειλε να είναι, αλλά προφανώς ήταν ένας κοινός προβολέας, ακατάλληλος για την περίσταση.

Στις συνθήκες της δεξαμενής, μάλλον εξ’ αιτίας των θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν και των αερίων που εκλύθηκαν, δημιουργήθηκε σπινθήρας, ο οποίος προκάλεσε την έκρηξη του προβολέα, με συνέπεια να ακολουθήσει ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε τον χώρο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και να σκοτώσει τον 47χρονο εργάτη.

Το τελικό πόρισμα της επιτροπής για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα.