ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό Κεντέρη και Θάνου ο Σεβαστής

Στο πλευρό Κεντέρη και Θάνου ο Σεβαστής
Για “συμφέροντα και μεθοδεύσεις” προκειμένου οι δυο αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004...

Για “συμφέροντα και μεθοδεύσεις” προκειμένου οι δυο αθλητές Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

Καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας, όπου διεξάγεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό, ο μάρτυρας τόνισε πως “εάν ήμουν στη θέση των ελεγκτών της ΔΟΕ θα την έστηνα στους δυο αθλητές στην είσοδο του Ολυμπιακού Χωριού. Όμως, οι αθλητές μετά το τροχαίο πήγαν σε Ολυμπιακό Νοσοκομείο (σ.σ στο ΚΑΤ). Άρα, η ΔΟΕ μπορούσε να τους ελέγξει. Πιθανόν αν τους έπαιρνε δείγμα και ήταν αρνητικό, τότε θα είχε πρόβλημα η ΔΟΕ. (σ. σ. επειδή, όπως έχει κατατεθεί από προηγούμενους μάρτυρες η ΔΟΕ ζητούσε επίμονα να ελέγχουν οι Κεντέρης, Θάνου).
Δεν είναι αγγελούδια αυτοί εκεί πέρα. Συμφέροντα εξυπηρετούν καλώς και κακώς νοούμενα”.

“Μας λέτε για μεθοδεύσεις. Αυτά είναι φοβερά πράγματα, πρωτοφανή. Λυπάμαι που το λέω”, σχολίασε ο εισαγγελέας της έδρας και απευθυνόμενος στον μάρτυρα είπε: “Αφού εσείς ως ΣΕΓΑΣ γνωρίζατε τα περί συμφερόντων, δεν οφείλατε να προστατεύσετε τους αθλητές;”. Η απάντηση του κ. Σεβαστή ήταν η εξής: “το κάναμε επανειλημμένα”.

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά δώσαμε λαβές. Δημιουργήθηκε πρόβλημα. Δεν μπορούμε να το αρνηθούμε. Τελικά, όταν κυριαρχούν τα συμφέροντα πολλά συμβαίνουν δυστυχώς...

Σε ερώτηση του προέδρου αν οι Κεντέρης, Θάνου είχαν λόγους να σκηνοθετήσουν το τροχαίο, ο κ. Σεβάστης εξέφρασε την άποψη ότι “κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από πουθενά. Κι αυτό διότι οι αθλητές, μετά το τροχαίο πήγαν κατευθείαν στο... στόμα του λύκου. Δηλαδή, στο Ολυμπιακό Νοσοκομείο. Αυτό δεν δείχνει εικόνα ανθρώπου που θέλει πάση θυσία να κρυφτεί...”

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης κατέθεσε: “Δεν αποκλείω το τροχαίο. Τα ευρήματα ήταν συμβατά εξ' αποκλεισμού όλων των υπολοίπων. Δηλαδή, δε είχαμε τραυματισμό στην προπόνηση, αυτοτραυματισμό κ.α. Μόνο αν είχαν πολύ καλές γνώσεις ιατροδικαστικής θα μπορούσαν να αυτοτραυματιστούν. Για μένα οι γιατροί του ΚΑΤ έκαναν το καθήκον τους”.