ΕΛΛΑΔΑ

Χειμερινά είδη σε πρόσφυγες και μετανάστες διένειμε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Χειμερινά είδη σε πρόσφυγες και μετανάστες διένειμε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Θερμικές κουβέρτες, υπνόσακους, αδιάβροχα, ισοθερμικά, κάλτσες, γάντια, κασκόλ και καπέλα διένειμε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με άλλους ανθρωπιστικούς φορείς, σε πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε επτά διαφορετικούς καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι διανομές έκτακτης ανάγκης στοχεύουν στον εξοπλισμό των Κέντρων Φιλοξενίας για τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

«Καθώς πλησιάζει η ψυχρή και βροχερή χειμερινή περίοδος, ο Ερυθρός Σταυρός αναλαμβάνει δράσεις που θα διασφαλίσουν καλές συνθήκες διαβίωσης για όσους πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να φιλοξενούνται σε Κέντρα Φιλοξενίας» δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός. «Οι διανομές χειμερινών ρούχων και σκεπασμάτων αποτελούν ένα μηχανισμό, ώστε να υποστηριχθούν άνθρωποι που εξακολουθούν να στεγάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε: «Ως μέρος της βοήθειας ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, που παρέχεται στον Ερυθρό Σταυρό μέσω του Μηχανισμού Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να συνδράμει τους πρόσφυγες που διαμένουν στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας τη διανομή αυτών των ζωτικών ειδών μέσω του Ερυθρού Σταυρού. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι σε αυτά τα Κέντρα θα παραμείνουν ζεστοί και στεγνοί κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Ο επικεφαλής της IFRC για την Ελλάδα, Ruben Cano, δήλωσε: «Ο Ερυθρός Σταυρός θα παράσχει επιπλέον βοήθεια σε χειμερινά είδη και σε άλλες τοποθεσίες, εφόσον αυτό απαιτηθεί. Εκτός από ρούχα και σκεπάσματα, ο Ερυθρός Σταυρός υποστηρίζει την προετοιμασία των Κέντρων Φιλοξενίας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου, μέσω για παράδειγμα της προμήθειας και εγκατάστασης μονωμένων δαπέδων στις σκηνές, της βελτίωσης των αποχετευτικών συστημάτων και των στεγάστρων που καλύπτουν τμήματα των καταυλισμών, όπου οι φιλοξενούμενοι μετανάστες και πρόσφυγες πραγματοποιούν καθημερινές δραστηριότητες ατομικής καθαριότητας, καθώς και της διαμόρφωσης προστατευμένων από καιρικές συνθήκες χώρων αναμονής στα ντους και τις τουαλέτες».

Σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, περισσότερα από 60.000 άτομα, κυρίως οικογένειες, εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ελλάδα, εν αναμονή των αποφάσεων της Ε.Ε. για το άσυλο και τη μετεγκατάσταση. Ο Ερυθρός Σταυρός προκρίνει την υιοθέτηση εναλλακτικών λύσεων για τη στέγαση των πληθυσμών αυτών εκτός των καταυλισμών, όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι αντίξοες και συνεχίζει να παρέχει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων