ΕΛΛΑΔΑ

Οργή χιλιάδων συνταξιούχων για τα… ψίχουλα του Τσίπρα (pics&vids)

Οργή χιλιάδων συνταξιούχων για τα… ψίχουλα του Τσίπρα (pics&vids)

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια πραγματοποίησαν συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, διεκδικώντας στο ακέραιο ό, τι τούς έχει αφαιρεθεί από τις περικοπές που έχουν υποστεί οι συντάξεις τους στα Προπύλαια το απόγευμα της Πέμπτης (15/12/2016).

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Κεντρικό σύνθημα των συνταξιούχων ήτναν ότι «δεν σκύβουν το κεφάλι» και δεν δέχονται τον «εμπαιγμό με ψίχουλα που πάνε να μοιράσουν σε σχέση με αυτά που τους έχουν πάρει».

Ειδικότερα, ζήτησαν να μην γίνει καμία νέα μείωση των συντάξεών τους, να αποκατασταθούν οι περικοπές, να επανέλθουν τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και να μην υπάρξει αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Οι συνταξιούχοι κατά την διάρκεια της πορείας τους μοίρασαν χαρτονομίσματα - χαρτοπετσέτες των 50 και των 100 ευρώ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

aa

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε: «να μας δώσουν πίσω όσα δουλέψαμε, τις συντάξεις μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα που κατακτήσαμε με αγώνες μιας ζωής και μην μας κοροϊδεύουν με επιδόματα».

Στη μαζική συγκέντρωση παρευρέθηκαν οργανώσεις από όλη την Ελλάδα. Η πορεία έφτασε λίγο μετά τις 18:30 στην Βασιλίσσης Σοφίας όπου βρίσκονταν αστυνομικοί οι οποίοι και τους τους σταμάτησαν για λίγη ώρα.

Ύστερα από λίγο οι συνταξιούχοι συνέχισαν την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Βίντεο με τους συνταξιούχους μπροστά από το Μαξίμου

Μια αντιπροσωπεία των συνταξιούχων αποτελούμενη από οκτώ άτομα πραγματοποίησε συνάντηση με τον Χρήστο Σπίρτζη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη για τα θέματα που τους απασχολούν. Μετά την συνάντηση που είχαν όπως έγινε γνωστό, οι συνταξιούχοι θα πραγματοποιήσουν ραντεβού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κάποια στιγμή έως τις 15 Ιανουαρίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις