ΕΛΛΑΔΑ

«Έξω κοράκια»! Επέτειος ΣΥΡΙΖΑ με πλειστηριασμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

«Έξω κοράκια»! Επέτειος ΣΥΡΙΖΑ με πλειστηριασμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στα Ειρηνοδικεία της χώρας διαδραματίζεται το δράμα της ελληνικής κοινωνίας, με χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων να αγωνιούν για την τύχη της περιουσίας τους.

Στην Κουμουνδούρου γιορτάζουν και στα Ειρηνοδικεία ο λαός αναστενάζει για το σπίτι του που βγαίνει στο σφυρί...

Οι συμβολαιογράφοι έχουν εντολή να βγάζουν στο σφυρί χωρίς εξαιρέσεις. Μόνη ελπίδα για τους πολίτες, οι οργανώσεις που εισβάλουν στις αίθουσες και τινάζουν στον αέρα τη διαδικασία.

Σήμερα, 25 Ιανουαρίου 2017, επέτειος 2 χρόνων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του «πρώτη φορά Αριστερά», ήταν προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Μπροστά από τις αίθουσες, που ήταν προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, συγκεντρώθηκαν μέλη οργανώσεων και πολίτες, εμποδίζοντας την είσοδο των συμβολαιογράφων.

Φωνάζοντας συνθήματα, τα μέλη των οργανώσεων ζήτησαν από τους συμβολαιογράφους και τους υποψήφιους αγοραστές να αποχωρήσουν από το Ειρηνοδικείο, ενώ σήκωσαν πανό κατά της κυβέρνησης.

Στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας δημιούργησαν μία ανθρώπινη ζώνη και τοποθετήθηκαν μπροστά στις αίθουσες που θα γίνονταν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Κεντρικά συνθήματα, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και «να φύγουν τώρα τα κοράκια».

Όταν εμφανίστηκαν οι συμβολαιογράφοι και οι υποψήφιοι αγοραστές, αν και ακούστηκαν κάποια γιουχαΐσματα, τους ζητήθηκε ευγενικά από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την αίθουσα, πράγμα που τελικά έγινε, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί.

Ένταση και στη Θεσσαλονίκη

Κανένας πλειστηριασμός δεν διενεργήθηκε για ακόμη μία Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από διαμαρτυρία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης δεν διενεργήθηκαν οι πλειστηριασμοί ενός βιοτεχνικού χώρου καθώς και δύο κατοικιών.

Στο Ειρηνοδικείο επικράτησε ένταση ανάμεσα στα μέλη του Συντονισμού και την πρόεδρο των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Χρουσαλά Μπιλίση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Σχετικές ειδήσεις