ΕΛΛΑΔΑ

Αθωωτική πρόταση για Κεντέρη-Θάνου

Αθωωτική πρόταση για Κεντέρη-Θάνου
Την αθώωση των δυο αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου «έδειξε» στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας...

Την αθώωση των δυο αθλητών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου «έδειξε» στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Αθήνας Γαληνός Μπρης κατά την εκδίκαση της έφεσης.

Σύμφωνα με την αγόρευση του Εισαγγελέα της έδρας, όχι μόνο δεν ενισχύθηκαν οι ενδείξεις ενοχής των δυο αθλητών, οι οποίοι κατηγορούνται για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά αντίθετα οι όποιες ενδείξεις ενοχής τους αποδυναμώθηκαν στο ακροατήριο.

«Δεν μπορεί η κοινή γνώμη να διαμορφώνει και να επιβάλει άποψη στο δικαστήριο», τόνισε ο κ. Μπρης, επισημαίνοντας ότι όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

Αντίθετα ο εισαγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην προπονητή Χρήστου Τζέκου μόνο για το αδίκημα της κατοχής απαγορευμένων ουσιών που βρέθηκαν σε αποθήκες που διατηρούσε.

Nωρίτερα, απολογούμενος ο πρώην προπονητής των δυο αθλητών, Χρήστος Τζέκος, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δέχτηκαν εκβιασμούς και πιέσεις προκειμένου να παραδώσαν τις διαπιστεύσεις τους οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε, «εγώ δεν θα τις παρέδιδα, διότι για τους αθλητές είναι πολύ σημαντικό να πατήσουν το χέρι τους στο βατήρα».

Και οι γιατροί του ΚΑΤ, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο για παράβαση καθήκοντος, αρνήθηκαν με τη σειρά τους τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα οι δύο αθλητές είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών έκαστος, ο Χρήστος Τζέκος σε φυλάκιση 33 μηνών, ενώ οι γαιτροί του ΚΑΤ κατά περίπτωση σε φυλάκιση από 6 έως 8 μήνες.