ΕΛΛΑΔΑ

Η Τήνος γιορτάζει με παραδοσιακό χρώμα και τους Επιτάφιους να… μπαίνουν στη θάλασσα! (Pics)

Η Τήνος γιορτάζει με παραδοσιακό χρώμα και τους Επιτάφιους να… μπαίνουν στη θάλασσα! (Pics)

Το Πάσχα στην Ελλάδα δεν συγκρίνεται με τίποτα. Ο καιρός συνήθως είναι καλός και αν είστε αρκετά τυχεροί θα σας βρει και φέτος να χαλαρώνετε κάτω από τον ήλιο κάποιας όμορφης παραλίας. Δεν υπάρχει λόγος για δεύτερες σκέψεις. Είναι ιδανική ευκαιρία για μία εκδρομή και λίγες μέρες ξέγνοιαστων διακοπών για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας και να γυρίσετε ανανεωμένοι, γεμάτοι όρεξη και αισιόδοξη διάθεση. Για εμάς ο απόλυτος προορισμός για το Πάσχα είναι ένας…

Αν, λοιπόν, θέλετε να ζήσετε το καλοκαίρι λίγο νωρίτερα και να χαλαρώσετε πραγματικά, τότε το γοητευτικό νησί της Τήνου είναι ιδανικό. Είναι το μέρος που συνδυάζει τον νησιωτικό αέρα αλλά και έθιμα και παραδόσεις που όλοι αγαπάμε να βιώνουμε το Πάσχα. «Ντυμένη» στα ανοιξιάτικα η Τήνος γιορτάζει με παραδοσιακό χρώμα με τους Επιτάφιους να μπαίνουν ακόμη και στη θάλασσα!

Ζήσε την εμπειρία του White Tinos

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Πού θα μείνετε; Οι βίλες του White Tinos σας περιμένουν στο γραφικό χωριό της Στενής. Αν θέλετε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε πραγματικά τις μέρες των διακοπών σας είναι η καλύτερη επιλογή. Εντυπωσιακές και ταυτόχρονα λιτές, παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες, έχουν την απάντηση σε κάθε απαίτηση και σας προσφέρουν όλες τις ανέσεις. Η βίλα Ακαθή, η βίλα Άνασσα και η βίλα των Αγγέλων, με ονόματα εμπνευσμένα από Παναγίες των Κυκλάδων, δίνουν το στίγμα της φιλοσοφίας τους και ταυτόχρονα σας βάζουν κατευθείαν στο κλίμα. Αφού, λοιπόν, αφήσετε τα πράγματά σας και τακτοποιηθείτε, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στο νησί!

Η πεζοπορία στον λόφο του Εξωμβούργου, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πολυτελές ορμητήριό σας, είναι πάντα καλή ιδέα! Εναλλακτικά, μπορείτε να περπατήσετε στα σοκάκια της Χώρας, να ανακαλύψετε τις ομορφιές της αλλά και τον πολιτισμό της στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία! Οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού που θα σας καλωσορίσουν και θα σας κάνουν να αισθανθείτε οικεία από την πρώτη στιγμή. Κάντε μία στάση για να μάθετε τα μυστικά τους και να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα, το φημισμένο αγκιναράκι, τη φρουτάλια, τα ξεροτήγανα και τα αμυγδαλωτά. Συνεχίστε τη βόλτα σας στις εκατοντάδες εκκλησίες που ξεφυτρώνουν σε ανεμοδαρμένες κορυφές ή κοντά στη θάλασσα και γνωρίστε την αστείρευτη γοητεία του νησιού και των ολόλευκων χωριών του!

Ένα νησί γεμάτο έθιμα και παραδόσεις

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής γίνεται η περιφορά του Επιταφίου, που περνά από τα σπίτια των πιστών. Οι Επιτάφιοι από όλες τις ενορίες καταλήγουν στην εξέδρα, στην παραλία της Χώρας. Οι γυναίκες στα μπαλκόνια «λούζουν» τον κόσμο με μύρο, ενώ ο Επιτάφιος της ενορίας του Αγίου Νικολάου βουτά στα νερά μαζί με τον ιερέα και τα εξαπτέρυγα στην παραλία! Στη βραχονησίδα απέναντι ανάβουν φωτιά σε τρεις σταυρούς, ενώ τα καΐκια κορνάρουν στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα. Είναι μία συγκινητικά μοναδική στιγμή που αξίζει να παρακολουθήσετε από κοντά τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας!

Εξίσου μαγευτικό είναι και το βράδυ της Ανάστασης που γιορτάζεται πανηγυρικά τόσο στη Χώρα όσο και στα μικρά χωριά. Μπορείτε να επιλέξετε τον ναό της Μεγαλόχαρης! Στη συνέχεια μπορείτε να βγείτε κατευθείαν στα μπαράκια της Χώρας για ποτό και πολλή διασκέδαση. Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που έχουν «παρεξηγήσει» την Τήνο, θα αναθεωρήσετε. Μάλιστα, πριν κοιμηθείτε μπορείτε να περάσετε από το μπαρ του χωριού που ακούει στο όνομα «Απόδραση», για να πάρετε μια ιδέα από πραγματικό γλέντι!

Την Κυριακή του Πάσχα μπορείτε να ξεκουραστείτε με καλό φαγητό σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες, ώστε να είστε έτοιμοι για τη Δευτέρα του Πάσχα που όλοι δίνουν ραντεβού στην Καρδιανή, ενώ γίνεται και το γεύμα της Αγάπης στο χωριό Κτικάδος. Απέχουν ελάχιστα από το White Tinos. Μην φύγετε από το νησί χωρίς να δείτε όσο περισσότερες παραλίες μπορείτε και να «μαζέψετε» ήλιο! Η Σάντα Μαργαρίτα δίπλα στη Στενή δεν μπορεί παρά να αποτελεί την πρώτη επιλογή για ατελείωτη ηλιοθεραπεία στην άμμο, ενώ η Λειβάδα, η Λυχναφτιά και ο Άγιος Δημήτριος ενδείκνυνται για παιχνίδι με τα κύματα, για τους τολμηρούς που θα βουτήξουν!

Αν δεν τα καταφέρετε το Πάσχα, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε την Τήνο και τις βίλες του White Tinos το καλοκαίρι! Βάλτε το στο πρόγραμμά σας!