ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση εξαναγκάζει τους Δημόσιους υπάλληλους σε παραίτηση

Η κυβέρνηση εξαναγκάζει τους Δημόσιους υπάλληλους σε παραίτηση
Ρεκόρ παραιτήσεων σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στο δημόσιο…

Ρεκόρ παραιτήσεων σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες στο δημόσιο…

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, αναγκάζουν τους δημόσιους υπαλλήλους σε πρόωρη παραίτηση, προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν τουλάχιστον τη σύνταξή τους. Τουλάχιστον 1500 εφοριακοί σήμερα υπέβαλαν την παράιτησή τους, ενώ το ποσοστό που έπραξε το ίδιο και στον χώρο της Παιδείας, υπολογίζεται στο τριπλάσιο από την περσινή χρονιά.

Ακόμα, τέσσερα διευθυντικά στελέχη αποχώρησαν από το Υπουργείο Εργασίας, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για παραίτηση 100 εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Σε δηλώσεις της στο Newsbomb, το μέλος της ΑΔΕΔΥ, Δέσποινα Σπανού, σημείωσε:

«Αποθαρρύνουμε να φτάσει ο κόσμος να κάνει αιτήσεις, καλλιεργείται πανικός από την κυβέρνηση για επικείμενες αλλαγές και ο τρόπος που τις διοχετεύουν έχουν θέσει ως στόχο να τρομοκρατούνται οι εργαζόμενοι και να φεύγουν πρόωρα με αποτέλεσμα να μειωθούν τόσο οι συντάξιμες αποδοχές τους όσο και ο αριθμός των εργαζομένων και παράλληλα η κυβέρνηση να πετπύχει μείωση των κρατικών δαπανών».

Η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται σε απεργιακή 24ωρη κινητοποίηση στα τέλη Σεπτεμβρίου και σε στάση εργασίας συμμετέχοντας στην 24ωρη στις 22 του μήνα των δασκάλων.