ΕΛΛΑΔΑ

Γενική συνέλευση Δασκάλων και Νηπιαγωγών στα Χανιά

Γενική συνέλευση Δασκάλων και Νηπιαγωγών στα Χανιά
Θέματα της συνέλευσης οι διάφορες κινητοποιήσεις, τα ολοήμερα σχολεία...

Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τετάρτη ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων.

Θέματα της συνέλευσης οι διάφορες κινητοποιήσεις, τα ολοήμερα σχολεία, η λειτουργία των γραφείων του συλλόγου και η στήριξη των οικονομικά αδύνατων μαθητών

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος επισημαίνεται:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7.30 μμ, στο 16ο Δ.Σ. Χανίων (Τέρμα Αναγνώστου Μάντακα), με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του Συλλόγου και της ΔΟΕ.

ΘΕΜΑ 1ο ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ: Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011, στις 7.30 μμ, στο 16ο Δ.Σ. Χανίων (Τέρμα Αναγνώστου Μάντακα), με θέμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του Συλλόγου και της ΔΟΕ.

ΘΕΜΑ 2ο ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΟΕ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Το Δ.Σ. της ΔΟΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011, με αφορμή τις άγριες περικοπές στους μισθούς μας, τις έκτακτες εισφορές, τις πρωτοφανείς ελλείψεις σε βιβλία αλλά και σε εκπαιδευτικούς αλλά και το νέο μισθολόγιο που κατατίθεται για το Δημόσιο και προβλέπει μείωση των μισθών μας και των συντάξεων και σύνδεση του μισθού μας με την αξιολόγηση από το Διευθυντή, το σχολικό Σύμβουλο και το Διευθυντή Εκπαίδευσης. Η απάντησή μας σε όλα αυτά πρέπει να είναι συντονισμένη με γονείς, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Μια πρώτη απάντηση μπορούμε να δώσουμε συμμετέχοντας στο απεργιακό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12 το πρωί, στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011,

ΘΕΜΑ 3ο ΟΛΟΗΜΕΡΑ: Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους συναδέλφους να εγγράφουν όλα τα παιδιά που το επιθυμούν στα ολοήμερα τμήματα χωρίς την προϋπόθεση της κατάθεσης βεβαίωσης εργοδότη ή βεβαίωσης ότι και οι δυο γονείς είναι άνεργοι. Θεωρούμε αδιανόητο να αποκλείονται από το ολοήμερο τα παιδιά των περισσότερων εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα που εργάζονται στη «μαύρη» εργασία και δε μπορούν να πάρουν τέτοια βεβαίωση εργοδότη. Το θέμα μπορεί να ξεπεραστεί είτε αγνοώντας εντελώς τα περί συλλογής βεβαιώσεων εργοδότη, είτε με την κατάθεση Υπεύθυνης Δήλωσης από τους γονείς ότι είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι (εννοείται ότι στην περίπτωση αυτή πρέπει να έχουμε σχετικά έντυπα για να συμπληρώνουν οι γονείς).

Σε ότι δε αφορά την πρωινή ζώνη των ολοήμερων νηπιαγωγείων, επαναλαμβάνουμε τη θέση της ΔΟΕ ότι «συνιστά ωμή παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί θα πρέπει να εφαρμόσουν το πάγιο ωρολόγιο πρόγραμμα για τα Νηπιαγωγεία και να μην αποδεχθούν την καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και την αύξηση του ωραρίου τους. Με απόφασή του το ΔΣ της ΔΟΕ τους καλύπτει κηρύσσοντας συνεχείς στάσεις εργασίας στην περίπτωση επιβολής αύξησης του ωραρίου τους από τη Διοίκηση (πρωινή ζώνη 07.00 -08.00 επιμήκυνση ωραρίου στα κλασικά και ολοήμερα τμήματα).
Δεν αποδεχόμαστε την μη εγγραφή των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία και διεκδικούμε μαζί με τους γονείς τη δημιουργία επιπλέον τμημάτων ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ – νήπιο και προνήπιο- από το δημόσιο νηπιαγωγείο».

ΘΕΜΑ 4ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: Ενημερώνουμε ότι τα γραφεία του Συλλόγου (Εμπορικό Κέντρο «Ερμής», Μπουνιαλή 13-19) λειτουργούν πλέον από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 7.30 μμ έως 9.30 μμ, Δευτέρα θα βρίσκονται οι αιρετοί (Νεκτάριος Πετράκης και Βαγγέλης Σπαντιδάκης) στα γραφεία, Τρίτη ο Μανώλης Χατζηπαναγιώτου, Τετάρτη οι Μιχάλης Λαγουδάκης – Μαρία Γιαννάκη, Πέμπτη η Ντίνα Κληρονόμου, Παρασκευή οι Βαρδής Κουριδάκης – Θανάσης Σακελλαρίδης.

ΘΕΜΑ 5ο ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας πήρε την πρωτοβουλία συμβολικής στήριξης οικονομικά αδύνατων μαθητών των σχολείων μας με σχολικά είδη (τετράδια, μπογιές, μολύβια, μπλοκ ζωγραφικής κλπ). Σε μια εποχή που η κυβέρνηση μειώνει στο μισό τα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, δεν εξασφαλίζει ούτε καν τα σχολικά βιβλία για τους μαθητές – αντιθέτως επιχειρεί να φορτώσει σε γονείς και σχολεία που δεν έχουν λεφτά τα έξοδα για …φωτοτυπίες, περικόπτει τους μισθούς των εργαζόμενων και οδηγεί χιλιάδες στην ανεργία, εμείς ως εκπαιδευτικοί οφείλουμε να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους μαθητές μας κι ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύνατους, μη ζητώντας χρήματα κι υλικά από τους γονείς και οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες συγκέντρωσης σχολικού υλικού (τετράδια, μολύβια, μπογιές, ψαλίδια κλπ) για στήριξη των οικονομικά αδύνατων μαθητών. Σε αυτή την κατεύθυνση αναμένουμε να συμβάλουν τοπικές επιχειρήσεις διαθέτοντας σχετικό υλικό για διανομή στα σχολεία (όχι βεβαίως για διαφήμιση αλλά ως κίνηση αλληλεγγύης)."