ΕΛΛΑΔΑ

Αλεβιζόπουλος στο newsbomb: Έχει να πέσει πολύ κλάμα στο Δημόσιο

Αλεβιζόπουλος στο newsbomb: Έχει να πέσει πολύ κλάμα στο Δημόσιο
Καταπέλτης εναντίον της κυβέρνησης είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΥΠΑ για τις κατασχέσεις μισθών...

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Σινάνη

Καταπέλτης εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής είναι ο πρόεδρος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος, κληθείς να σχολιάσει το θέμα των κατασχέσεων των μισθών 20 υπαλλήλων της ΥΠΑ από εφορίες και τράπεζες.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο newsbomb.gr, το θέμα έγινε γνωστό πριν από 15 μέρες στη διάρκεια σύσκεψης της διοίκησης της ΥΠΑ με τις Οικονομικές Διευθύνσεις.

Οι υπάλληλοι της ΥΠΑ το είχαν διαπιστώσει αλλά όπως λέει ο κ. Αλεβιζόπουλος «από υπερηφάνεια ο καθένας δεν θέλει να πει τον καημό του».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της υπηρεσίας υπογραμμίζει ότι με τα απανωτά χαράτσια της κυβέρνησης και συγκεκριμένα τις κρατήσεις της αναδρομικότητας των φόρων για όλο τον δημόσιο τομέα (2% αναδρομικά για το 2010), την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος ακινήτων αλλά και τις κρατήσεις των μισθών, όχι μόνο δεν φτάνει ο μισθός αλλά θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλάσια από όσα θα εισπράξουν.

«Με αυτά που πρέπει να πληρώσουμε, μας μένουν από τίποτα ως 200-400 ευρώ κάθε μήνα μέχρι τέλος του χρόνου. Πως θα ζήσει κάποιος με αυτά τα χρήματα; Έχουν κάνει κατασχέσεις σε μισθούς σε όλο τον δημόσιο φορέα αλλά δεν μιλάει κανείς. Έχει να πέσει πολύ κλάμα σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες» υπογραμμίζει.

Ιδιαίτερα επικριτικός είναι με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για τον οποίο σημειώνει: «Λυπάμαι που ο Βενιζέλος αν και συνταγματολόγος γράφει στα παλιά του παπούτσια το Σύνταγμα. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο να οδηγείς τον κόσμο στη εξαθλίωση;».

Χαρακτηρίζει ανάλγητη την πολιτική της αναδρομικής φορολόγησης για το δημόσιο και προσθέτει: «Μαθηματικά δεν ξέρει κανείς τους; Έρχονται στο γραφείο μου άνθρωποι κλαίγοντας και μου λένε ότι έχουν παιδιά που σπουδάζουν στην επαρχία και θα τα γυρίσουν πίσω γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν».

«Η κυβέρνηση μου λέει ανοιχτά “πούλησε το σπίτι σου για να ζήσεις τα υπόλοιπα χρόνια”» λέει ο κ. Αλεβιζόπουλος.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΥΠΑ βάζει τέλος την εξής σημαντική παράμετρο: «Ποιος διασφαλίζει την ασφάλεια των πτήσεων όταν ο άλλος βλέπει αστράκια από την πίεση; Τα μέτρα είναι κοινωνικά άδικα, δημιουργούν φτώχεια, επαιτεία και ψυχολογικά προβλήματα».

Διαβάστε επίσης: Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων όσων χρωστούν στο Δημόσιο