ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική εγκύκλιος για βανδαλισμούς σε σχολεία

Εισαγγελική εγκύκλιος για βανδαλισμούς σε σχολεία
Οι καταλήψεις στα σχολεία αλλά και οι βανδαλισμοί που έχουν σημειωθεί σε κάποια ...

Οι καταλήψεις στα σχολεία αλλά και οι βανδαλισμοί που έχουν σημειωθεί σε κάποια από αυτά προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντε.

Με εγκύκλιό του προς τις Εισαγγελίες Εφετών όλης της χώρας ζητεί την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας εφόσον διαπιστώνονται από τις αστυνομικές αρχές ότι διαπράττονται ποινικά αδικήματα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα από εξωσχολικούς ενήλικες δράστες.

Μάλιστα σε περιπτώσεις εξεζητημένης εγκληματικής συμπεριφοράς από ανήλικους μαθητές ο εισαγγελέας του Α.Π. ζητά να ερευνάται εάν φέρουν ποινικές ευθύνες και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στην εγκύκλιο του κ.Τέντε σημειώνεται ότι θα πρέπει να ζητείται η βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου που γνωρίζουν την ταυτότητα όλων όσοι «πρωταγωνιστούν» στις καταλήψεις, ανάμεσα στους οποίους παρεισφρέουν τις νυχτερινές ώρες κι άτομα εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ήδη με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου σχηματίζονται δικογραφίες από τους αστυνομικούς για τα σχολεία στην Αττική που τελούν υπό κατάληψη και σε κάποια από αυτά διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.