ΕΛΛΑΔΑ

Τι δείχνουν τα στοιχεία για το θάνατο του γιατρού στην Κρήτη - Βαρύ πένθος στο Πανεπιστήμιο

Τι δείχνουν τα στοιχεία για το θάνατο του γιατρού στην Κρήτη - Βαρύ πένθος στο Πανεπιστήμιο

Συγκλονισμένη είναι η ακαδημαϊκή κοινότητα από τον τραγικό θάνατο του επιστημονικού συνεργάτη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντώνη Κούτη.

Ο 61χρονος καθηγητής βρήκε τραγικό θάνατο την Πέμπτη (21/9), ενώ έκανε μπάνιο στην παραλία των Αλυκών, στις Σίσσες.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο Αντώνης Κούτης έπεσε στη θάλασσα για να κάνει μπάνιο, παρέα με μία 20χρονη κοπέλα, σε μία ακτή που ήταν βραχώδης. Ο κυματισμός ωστόσο ήταν έντονος, με αποτέλεσμα ο 61χρονος να παρασυρθεί και να πέσει πάνω στα βράχια, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Η νεαρή κατάφερε και βγήκε νωρίτερα από τη θάλασσα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για τις πρώτες βοήθειες, φέροντας μώλωπες στο σώμα της.

Για τη διάσωσή τους, στήθηκε επιχείρηση από το λιμενικό, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ωστόσο για τον 61χρονο καθηγητή ήταν ήδη αργά.

Ο Αντώνης Κούτης είχε γεννηθεί το 1956 στο Περιστέρι, αλλά ζούσε στο Ηράκλειο από το 1987. Ήταν παντρεμένος με δυο κόρες.

Ήταν γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δ/ντής Ε.Σ.Υ. στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και στον αντίστοιχο Τομέα του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (επιστημονικός συνεργάτης από το 1987) και στενός συνεργάτης του καθηγητή Χρ.Λιονή. Είχε εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: «Ενδιάμεσος Κόσμος», «Λίθος Αργός», και «Απέναντι στην Ομορφιά» και ήταν γνωστός για τους κοινωνικούς του αγώνες.

Όπως αναφέρει το candianews.gr, επικαλούμενο φίλους του, ο Αντώνης Κούτης δεν έγινε ποτέ καθηγητής ούτε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ούτε σε άλλο επιστημονικό ίδρυμα και εκ πεποιθήσεως έμεινε μακριά από την ακαδημαϊκή ιεραρχία και τις βαθμίδες της. Αρνήθηκε πολλές φορές την ακαδημαϊκή διάκριση και ανέλιξη και ήθελε απλά να εργάζεται στον τομέα του, την κοινωνική ιατρική, να κάνει μελέτες, όπως αυτή για τις βλαβερές συνέπειες του μνημονίου στην υγεία, την ανάγκη να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία, μέσα στα μνημόνια, για να σωθεί ο άνθρωπος, την οποία είχε παρουσιάσει το 2014 στο Ηράκλειο.

Σε έκτακτη συνεδρίαση, τα μέλη της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας εξήραν το ήθος του εκλιπόντος, την αφοσίωσή του στο καθήκον και τη διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πηγή: Με πληροφορίες από neakriti.gr

Σχετικές ειδήσεις