ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος ήταν ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο

Ποιος ήταν ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο

Πέθανε ο πατέρας των Αντετοκούνμπο | Ειδήσεις: Ο πατέρας των Φράνσις, Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο, ο οποίος έφυγε ξαφνικά σήμερα, Σάββατο (30/09/2017) από τη ζωή, γεννήθηκε στη Νιγηρία το 1964.

Ο Τσαρλς Αντετοκούνμπο ήταν πρώην ποδοσφαιριστής και είχε παίξει σε ομάδες της Νιγηρίας. Ωστόσο, ένας σοβαρός τραυματισμός (σ.σ. είχε υποστεί ρήξη χιαστών) ήταν ο λόγος που σταμάτησε την διαδρομή του στην μπάλα.

Συγκεκριμένα, είχε παίξει στον Αθλητικό Όμιλο Sunshine Stars F.C., ο οποίος εδρεύει στη νιγηριανή επαρχία Όντο και είναι στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία.

Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του, τη Βερόνικα, μετανάστευσαν στην Αθήνα από το Λάγος της Νιγηρίας το 1991, αφήνοντας πίσω στην αφρικανική χώρα, τον πρωτότοκο γιο τους, Φράνσις μαζί με τους παππούδες των παιδιών.

Την αγάπη που έτρεφε για τον αθλητισμό τη μεταλαμπάδευσε τόσο στο Γιάννη όσο και το Θανάση, που πλέον διακρίνονται για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στο μπάσκετ. Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Τους πήγαινα στο πάρκο και τους μάθαινα, αφού ως πρώην ποδοσφαιριστής, είχα πολλά κόλπα και δεξιότητες να τους διδάξω! Ήξερα πως σίγουρα τα παιδιά θα στραφούν στον αθλητισμό. Προσωπικά, έπαιξα ποδόσφαιρο γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Μπορεί να ήμουν καλύτερος στο μπάσκετ. Ήμουν πραγματικά καλός στο ποδόσφαιρο, στο βόλεϊ».

Σχετικές ειδήσεις