ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Συλληφθείς για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ένας εκ των απαγωγέων

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Συλληφθείς για εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ένας εκ των απαγωγέων

Νέα στοιχεία για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ένας εκ των εμπλεκομένων δραστών, είχε συλληφθεί πριν από ένα μήνα για τον εμπρησμό γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο και για βιαιοπραγία κατά δικαστικού επιμελητή, κατά τη διάρκεια κατάσχεσης καταστήματος στην πόλη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για τον αντιπρόεδρο του «Συλλόγου Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου», ο οποίος, όπως είχε και ο ίδιος παραδεχθεί, έβαλε φωτιά και προκάλεσε υλικές ζημιές στα γραφεία όπου στεγάζεται η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, στον 2ο όροφο πολυκατοικίας στην οδο Ζυμβρακάκη.

Λίγη ώρα μετά, το ίδιο άτομο επιτέθηκε και σε δικαστικό επιμελητή, ο οποίος εκτελούσε απόφαση κατάσχεσης καταστήματος στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ ΕΔΩ

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, βρίσκονται επίσης ο 43χρονος ιδιοκτήτης της μάντρας, ο οποίος βρισκόταν στο ισόγειο του κρησφύγετου, απ’ όπου απελευθερώθηκε τη Δευτέρα (2/10) ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, μετά από έξι μήνες ομηρίας. Ακόμη, ένας Θεσσαλονικιός με καταγωγή από τα Σκόπια, που βρισκόταν στον πρώτο όροφο και είχε αναλάβει τη φύλαξη Λεμπιδάκη, ένας 60χρονος μεσίτης στο Ρέθυμνο, αλλά και η 16χρονη κόρη του, ένας 46χρονος και ένας 42χρονος.

Συνεργός, σύμφωνα με τις αρχές, είναι και ένας 23χρονος Κρητικός, που είχε φυλακιστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος υποψήφιας της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Συμπτωματικά, δε, ένας εκ των τεσσάρων προσαχθέντων για την υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης έξι ετών για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Παρόλο που δεν έχουν προκύψει ακόμη στοιχεία που να τον συνδέουν ευθέως με την υπόθεση Λεμπιδάκη, στο σπίτι του βρέθηκε ένα όπλο και αναμένεται να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του για παράνομη οπλοκατοχή, κάτι που ενδεχομένως να τον οδηγήσει και στη φυλακή.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Σχετικές ειδήσεις