ΕΛΛΑΔΑ

Σπείρα ληστών «ρήμαξε» τα Νότια προάστια

Σπείρα ληστών «ρήμαξε» τα Νότια προάστια
Συνολικά 104 ληστείες είχε διαπράξει σπείρα ληστών...

Συνολικά 104 ληστείες είχε διαπράξει σπείρα ληστών που εντόπισε η αστυνομία έπειτα από συντονισμένες έρευνες στα Νότια προάστια.

Αστυνομικοί του Α.Τ. Βούλας διενήργησαν έλεγχο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ουκρανίας, ηλικίας 28 και 24 ετών. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, διαρρηκτικών εργαλείων, πλαστικών καρτών καθώς και άλλων αντικειμένων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι δράστες μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε διαρρήξεις σπιτιών, στα Νότια προάστια, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές, ατομικά έγγραφα καθώς και άλλα αντικείμενα.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι οι δύο Ουκρανοί ήταν οι δράστες διάρρηξης σπιτιού στη Γλυφάδα, που είχε διαπραχθεί λίγες ώρες πριν.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί ότι η συγκεκριμένη σπείρα, κατά το τελευταίο τετράμηνο έχει διαπράξει 104 κλοπές- διαρρήξεις οικιών.

Αναλυτικά :

• 50 στην Γλυφάδα.
• 6 στο Ελληνικό.
• 20 στον Άλιμο.
• 4 στην Βουλιαγμένη.
• 7 στην Βούλα.
• 13 στην Ηλιούπολη.
• 4 στην Αργυρούπολη.

Συνελήφθη επίσης 57χρονος Έλληνας, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου στην Ομόνοια, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθόσον εντός του καταστήματός του βρέθηκαν χρυσαφικά που του είχε παραδώσει ο 24χρονος Ουκρανός συλληφθείς.

Σε βάρος του 28χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν τρείς καταδικαστικές αποφάσεις, εκ των οποίων η μία με ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών για διακεκριμένες κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.