ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που είχε εξαφανιστεί στη Θεσπρωτία: «Ήμουν πιεσμένος…»

Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που είχε εξαφανιστεί στη Θεσπρωτία: «Ήμουν πιεσμένος…»

«Ήμουν πιεσμένος και εξαφανίστηκα. Μετά ντρεπόμουν να γυρίσω», είπε στους Αστυνομικούς, ο κτηνοτρόφος Ηλίας Ντρίκος που είχε εξαφανιστεί πριν 15 μέρες από το σπίτι του στη Θεσπρωτία.

Ο ΗΛΙΑΣ ΝΤΡΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Η αγωνία των δικών του ανθρώπων είχε «χτυπήσει» κόκκινο, καθώς ο Ηλίας δεν είχε δώσει για 15 μέρες κανένα ίχνος ζωής. Συγγενείς, φίλοι και οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση από την πρώτη ημέρα είχαν χτενίσει τη Θεσπρωτία, προκειμένου να εντοπίσουν τον κτηνοτρόφο που τόσο μυστηριωδώς εξαφανίστηκε, χωρίς να πει κουβέντα.

Για 15 ημέρες ο Ηλία Ντρίκος ήταν άφαντος, και όλοι περίμεναν το θαύμα. Τελικά, το πρωί της Δευτέρας (09/10) ο κτηνοτρόφος εμφανίστηκε από μόνος του και οι συγγενείς του λυτρώθηκαν.

ntrikos

Ο ίδιος μετά την μεταφορά του στο νοσοκομείο των Φιλιατρών για να προληπτικές εξετάσεις, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας προκειμένου να καταθέσει στους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος κατέθεσε στους αστυνομικούς ο Ηλίας Ντρίκος, ήθελε για προσωπικούς του λόγους να μείνει μόνος, καθώς αισθανόταν πιεσμένος.

Όπως εξομολογήθηκε ο 35χρονος, κατά το διάστημα της εξαφάνισής του κάποια στιγμή σκέφτηκε να επιστρέψει, αλλά το αίσθημα της ντροπής ήταν εκείνο που τον εμπόδιζε.

Ωστόσο οι μέρες περνούσαν και σκεπτόμενος τόσο την επιβίωσή του, αλλά και την αγάπη του για τους οικείους, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην οικία του και να βάλει τέλος στην αγωνία όλων.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο 35χρονος κτηνοτρόφος, η συγκεκριμένη υπόθεση για την Αστυνομία έχει κλείσει, καθώς έχει αποκλειστεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

SILVER ALERT

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο 35χρονος κτηνοτρόφος, είχε εξαφανιστεί από τις 24 Σεπτεμβρίου. Όπως είχαν αναφέρει οι συγγενείς του, ο 35χρονος κτηνοτρόφος συνομίλησε στις 11.30 το πρωί της Κυριακής με τη σύζυγό του που τον ενημέρωσε ότι ήταν καλεσμένοι για φαγητό στο σπίτι της μητέρας του.

Ο Ηλίας της είπε ότι βρισκόταν στον στάβλο και ότι ξεκινούσε να γυρίσει στο σπίτι. Αυτή ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαν οι συγγενείς του με τον Ηλία Ντρίκο. Έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Ο πατέρας του που τον αναζήτησε στον στάβλο βρήκε εκεί το αυτοκίνητο με το κλειδί στη μίζα αλλά και το κινητό του, το πορτοφόλι του και όλα τα προσωπικά αντικείμενα του αγνοούμενου.

Η μητέρα του αγνοούμενου είχε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι όταν είδαν ότι ο 35χρονος Ηλίας καθυστερούσε, ξεκίνησαν να του τηλεφωνούν εκείνη και η γυναίκα του.

Για την εξαφάνιση του Ηλία Ντρίκου είχε σημάνει και συναγερμός Silver Alert.