ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση - σοκ Παπαδήμου: Το αυτοκίνητο γέμισε καπνούς - Ένιωσα οξύ πόνο και κάψιμο

Δήλωση - σοκ Παπαδήμου: Το αυτοκίνητο γέμισε καπνούς - Ένιωσα οξύ πόνο και κάψιμο

Λουκάς Παπαδήμος | Ειδήσεις: Στο φως έρχονται τα στοιχεία της κατάθεσης του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, και ειδικότερα όσα ο ίδιος βίωσε στις 25 Μαΐου 2017, τη στιγμή που άνοιγε το παγιδευμένο με εκρηκτικά δέμα, που εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΤΟΥ «ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΟΣ» ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο κ. Παπαδήμος αποκαλύπτει πως αρχικά νόμιζε πως το δέμα που είχε στα χέρια του επρόκειτο για κάποιο βιβλίο.

«Ο φάκελος που μου είχε παραδοθεί λόγω του σχήματος και του όγκου του μου έδωσε την εντύπωση ότι περιείχε ένα βιβλίο το οποίο βρισκόταν από τη μια πλευρά του και η άλλη ήταν κενή. Ακολούθως άνοιξα τον φάκελο από την πλευρά που ήταν κενός, σκίζοντάς τον με τα χέρια μου από άκρη σε άκρη. Κατόπιν έφερα τον φάκελο κοντά στα μάτια μου και τότε συνειδητοποίησα ότι δεν πρόκειται για βιβλίο αλλά για μια μεγάλη κασετίνα δισκετών cd. Το κουτί εξωτερικά έφερε πλαστικό το οποίο ήταν ερμητικά κλεισμένο, πιθανόν με τη βοήθεια κάποια μηχανής», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Η στιγμή της έκρηξης

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, αμέσως μόλις ο κ. Παπαδήμος επιχείρησε να ανοίξει τον φάκελο, ο μηχανισμός που υπήρχε μέσα σ’ αυτόν εξερράγη.

Σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός σχετικά: «Στη συνέχεια το απομάκρυνα από τα μάτια και το στήθος μου, το έθεσα πάνω στα πόδια μου και επιχείρησαν να διαρρήξω το πλαστικό περιτύλιγμα που σας ανέφερα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ενέργειας σημειώθηκε έκρηξη του κουτιού που είχα στα χέρια μου. Ταυτόχρονα άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο».

Η καμπίνα του αυτοκινήτου γέμισε καπνούς και αέρια κι ένιωσα έντονα την πίεσή τους καθ’ όσον το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινα τραντάχτηκε. Αισθάνθηκα οξύ πόνο και κάψιμο και αμέσως διαπίστωσα τα αίματα και τα τραύματα που είχα στο πρόσωπο μου»

Το χρονικό της υπόθεσης

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017. Είναι λίγο μετά τις 19:00, όταν σημειώνεται μια έκρηξη στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τη στιγμή που ήταν εν κινήσει στη συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων, στο κέντρο της Αθήνας. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Από την έκρηξη, ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίζεται στα πόδια, στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα, ενώ ο ελαφρά τραυματίζονται τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός του οχήματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός υποβάλλεται σε εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και εν συνεχεία νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς λόγους. Η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο ο ίδιος έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα.

Διαβάστε ΕΔΩ το ιατρικό ανακοινωθέν

Θα παραμείνει νοσηλευόμενος έως την 01/07/2017, οπότε και λαμβάνει εξιτήριο από το νοσοκομείο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συλλαμβάνει στο κέντρο της Αθήνας, τον 29χρονο Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου καθώς και για άλλες κακουργηματικές πράξεις. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ωστόσο κρίνεται προφυλακιστέος.

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τον Λουκά Παπαδήμο

Σχετικές ειδήσεις