ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες - σοκ από διαμέρισμα «τρώγλη» στο κέντρο της Λαμίας (pics&vid)

Εικόνες - σοκ από διαμέρισμα «τρώγλη» στο κέντρο της Λαμίας (pics&vid)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων με τις εικόνες που αντίκρισαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένου στο κέντρο της πόλης.

Οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε ένας ηλικιωμένος στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου ορόφου στην οδό Λεωνίδου δεν περιγράφονται με λόγια!

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ο συνταξιούχος ένοικος ζει περισσότερα από 30 χρόνια και είναι τυπικότατος στην καταβολή του ενοικίου, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης ο οποίος διαμένει στην Αθήνα να μην μπορεί να του κάνει έξωση.

Οι Εισαγγελικές Αρχές που έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό, από τον ιδιοκτήτη και τους γείτονες, είχαν παρέμβει και ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε για ένα μικρό διάστημα σε ίδρυμα, όμως επέστρεψε και η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Οι εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού δικαιολογούν απόλυτα την απελπισία των υπολοίπων ενοίκων της πολυκατοικίας. Οι τελευταίοι έκαναν έκκληση για καθαρισμό του διαμερίσματος όπου διαμένει ηλικιωμένος συνταξιούχος, αφού μιλάμε κυριολεκτικά για μια «υγειονομική βόμβα», που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Έτσι λοιπόν σήμερα και πάλι με παρέμβαση του Εισαγγελέα, παρουσία δικαστικού και της αστυνομίας, κλήθηκε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων να δείξει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και να συνδράμει, ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπίδια από το διαμέρισμα.

«Δεν έχουμε ξαναδεί τόσες πολλές και μεγάλες κατσαρίδες...», είπε στο lamiareport.gr ένοικος της πολυκατοικίας, ενώ και οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας δεν πίστευαν ότι μέσα σε ένα διαμέρισμα θα μπορούσαν να υπάρχουν τόσα σκουπίδια και τόσες πολλές κατσαρίδες.

Ο ηλικιωμένος ζούσε χωρίς νερό και ρεύμα, ενώ κοιμόταν στο πάτωμα πάνω σε χαρτόνια και σκουπίδια.

Ο συνήγορος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, Θρασύβουλος Κ. Σκλαβούνος, δήλωσε:

«Έκφράζω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, στον Δήμο Λαμίας, στην Αστυνομία και στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Φθιώτιδας, που με συντονισμένες κινήσεις συνδράμαν στην εκκένωση διαμερίσματος, στο οποίο διέμενε αβοήθητος υπερήλικας, σε συνθήκες που εγκυμονούσαν κίνδυνο πυρκαγιάς από ανάφλεξη των σωρευμένων στο διαμέρισμα αντικειμένων, αλλά και υγείας των ενοίκων των διαμερισμάτων της πολυκατοικίας».

Δείτε βίντεο:

Δείτε περισσότερες εικόνες από το διαμέρισμα «τρώγλη» στην gallery του άρθρου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων