ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Θρηνούν 20 νεκρούς στη Δυτική Αττική –Αναζητούν δύο αγνοούμενους

Κακοκαιρία: Θρηνούν  20 νεκρούς  στη Δυτική Αττική –Αναζητούν δύο αγνοούμενους

Κακοκαιρία: Αβάσταχτος είναι ο πόνος των κατοίκων στη Δυτική Αττική καθώς ήδη μετρούν είκοσι νεκρούς, δύο ακόμη κάτοικοι παραμένουν αγνοούμενοι, ενώ εκατοτοντάδες νοικοκυριά και επαγγελματικά κτίρια έχουν υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές.

Τη σορό ενός ακόμη άντρα περίπου 70 ετών εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα την Κυριακή (19/11).

Οι πυροσβέστες εντόπισαν και ανέσυραν μία σορό θαμμένη κάτω από όγκους μπάζων, φερτών υλικών και λάσπης σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε κοντά στο αμαξοστάσιο ο 38χρονος οδηγός φορτηγού.

Η σορός του 20ου βεβαιωμένου θύματος έγινε αντιληπτή κατά την προσπάθεια απομάκρυνσης ενός βυτιοφόρου με προπάνιο που είχε ανατραπεί και παρασυρθεί από τους χείμαρρους και είχε διαρροή και ενδεχομένως η πρωινή δυνατή βροχή απομάκρυνε κάποια ποσότητα λάσπης στον σωρό από τα φερτά υλικά απέναντι από το αμαξοστάσιο, αποκαλύπτοντας έτσι την ύπαρξη πτώματος στο σημείο.

PYRR

Με εξαιρετικά εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των ακόμη δύο αγνοουμένων στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας από τα σωστικά συνεργεία, αλλά και από τα σκάφη του Λιμενικού στον κόλπο της Ελευσίνας.

Να υπενθυμιστεί πως το Σάββατο (18/11), αρχικά εντοπίστηκε από την Πυροσβεστική και ανασύρθηκε ένας άντρας 38 ετών που ταυτοποιήθηκε, από εξωτερικό χώρο μέσα σε σωρό από χώματα και φερτά υλικά, δίπλα από το αμαξοστάσιο του Δήμου Μάνδρας. Πρόκειται για τον οδηγό φορτηγού που αναζητείτο.

Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν άλλοι δύο νεκροί από άντρες του Λιμενικού στις εκβολές ποταμού στον κόλπο της Ελευσίνας. Για τον έναν μάλιστα ήταν πολύ δύσκολη η ανάσυρση και χρειάστηκε η βοήθεια δυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας από τους δύο κυνηγούς που αναζητούνταν και ο άλλος είναι 28 ετών και είναι ένας από τους οδηγούς των αυτοκινήτων που παρέσυραν οι χείμαρροι στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο παραμένουν για νοσηλεία με αμετάβλητη την κατάστασή τους 12 άτομα, στην Ορθοπεδική και στην Παθολογική πτέρυγα αντίστοιχα. Μία ηλικιωμένη παραμένει διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του Θριάσιου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή της Μάνδρας υπό το φόβο του πλιάτσικου

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (16/11) τέσσερις Ρομά για πλιάτσικο σε βάρος των πληγέντων από τις πλημμύρες στη Μάνδρα, από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε στην περιοχή. Οι Ρομά όπως φαίνεται έκαναν πλιάτσικο σε επιχείρηση που επλήγη, καθώς αφαιρούσαν ψυγεία και άλλες συσκευές.

Οι δράστες ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και συνελήφθησαν ενώ οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες στην περιοχή.

Πόλη «φάντασμα»

Τεράστιες είναι οι καταστροφές που έχουν αφήσει πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι αυτοψίες στα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιά έχουν φτάσει τις 770, με 644 από αυτά να χρήζουν αποζημίωσης.

SPIII

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Σχετικές ειδήσεις