ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν σήμερα (20/11) οι μπάρες σε τέσσερις σταθμούς του μετρό

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κλείνουν σήμερα (20/11) οι μπάρες σε τέσσερις σταθμούς του μετρό

Ηλεκτρονικο εισιτήριο:Aπό σήμερα Δευτέρα (20/11) κλείνουν σταδιακά οι πύλες εισόδου στο μετρό προκειμένου να μην είναι εφικτή η είσοδος χωρίς κόμιστρο.

Ειδικότερα σήμερα, κλείνουν οι μπάρες στους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας», «Αεροδρόμιο», «Ελαιώνας» και «Άγιος Αντώνιος» και θα πρέπει να «χτυπηθεί» το ηλεκτρονικό εισιτήριο για να ανοίξουν.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έως τις 20 Δεκεμβρίου οι πύλες σε όλους τους σταθμούς θα έχουν κλείσει.

Για τις ειδικές κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν λάβει ακόμα προσωποποιημένες κάρτες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες, θα υπάρχουν εργαζόμενοι στις πύλες οι οποίοι θα τους εξυπηρετούν.

Από τις 16 Νοεμβρίου σταμάτησε οριστικά η έκδοση των παλαιών χάρτινων εισιτηρίων και η πρόσβαση στα μέσα μεταφοράς θα γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών θα μπορούν να επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, έως τώρα έχουν εκδοθεί περισσότερες από 320.000 προσωποποιημένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών.

24ωρη απεργία στο μετρό

Την ίδια ώρα, για αύριο Τρίτη (21/11) είναι προγραμματισμένη 24ωρη απεργία από το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, το οποίο σε σχετική ανακοίνωση τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι προχωρά άμεσα και δυναμικά «για να μην τους επιτρέψουμε να βάλουν τις αστικές συγκοινωνίες στον πάγκο του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης».

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Που πωλούνται ηλεκτρονικά εισιτήρια: Δημιουργείται δίκτυο πώλησης σε περίπτερα και άλλα σημεία. Από τα περίπτερα στα οποία εστάλησαν επιστολές συνεργασίας (900 επιστολές από Ιούνιο 2017 έως Σεπτέμβριο 2017) ανταποκρίθηκαν 200 περίπτερα, στα οποία δόθηκαν POS του ΟΑΣΑ. Το δίκτυο επεκτείνεται και θα φτάσει στα 600 σημεία.

Σε περίπτωση απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας της προσωποποιημένης κάρτας, ο κάτοχός της μπορεί να τη δηλώνει, το συντομότερο δυνατόν, σε ένα από τα Σημεία Έκδοσης Προσωποποιημένης ATH.ENA Card, ζητώντας την αντικατάστασή της, με την υπολειπόμενη αξία.

Ο υπολειπόμενος χρόνος ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου των 90 λεπτών φαίνεται, τόσο στα επικυρωτικά μηχανήματα, όσα και στα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Τι κάνετε σε περίπτωση που σας έχουν απομείνει χάρτινα εισιτήρια:

α. Εάν έχετε έως 10 εισιτήρια μπορείτε να προσέρχεστε στα εκδοτήρια της ΣΤΑΣΥ ΑΕ στον σταθμό της Ομόνοια ή στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΣΥ ΑΕ (Παρνασσού 6, Άγιος Ιωάννης Ρέντης) για να τα ανταλλάξετε με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

β. Οι κάτοχοι περισσότερων των 10 εισιτηρίων θα προσέρχονται από 20/11/2017 στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15, Αθήνα) προκειμένου να τα ανταλλάξουν με ισοδύναμα προϊόντα ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πώς θα εκδώσετε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ καλεί τους δικαιούχους μειωμένου κομίστρου (ανήλικους, φοιτητές, άνω των 65 ετών, πολύτεκνους κ.λπ.) να προχωρήσουν σε έκδοση προσωποποιημένης Athena Card, προκειμένου να μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια μειωμένου κομίστρου εύκολα από τα αυτόματα μηχανήματα ή και μέσω διαδικτύου.

Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου καθώς δεν μπορούν να αγοράσουν μειωμένα εισιτήρια Ath.ena Ticket από τα αυτόματα μηχανήματα.

Εισιτήρια Ath.ena Ticket μειωμένης αξίας διατίθενται μόνο στα εκδοτήρια εισιτηρίων με επίδειξη του ανάλογου πιστοποιητικού. Μέσω της προσωποποιημένης Ath.ena Card, οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου θα μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους με οποιοδήποτε προϊόν κομίστρου, ακόμα και με ένα απλό εισιτήριο, στα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα, στα εκδοτήρια ή μέσω διαδικτύου.

Σχετικές ειδήσεις