ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Μάνδρα: Φόβοι για περισσότερους νεκρούς από τη θεομηνία

Πλημμύρες Μάνδρα: Φόβοι για περισσότερους νεκρούς από τη θεομηνία

Στο εργοτάξιο της Μάνδρας έχουν περιορίσει τις έρευνες της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς εκτιμούν πως και ο τελευταίος αγνοούμενος, ο 70χρονος, πιθανότατα θα εντοπιστεί κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και οι άλλες τρεις σοροί.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια περαιτέρω έρευνας στις εγκαταστάσεις, τα σκυλιά της Πυροσβεστικής γάβγιζαν περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο χώρο ενισχύοντας έτσι τις υποψίες.

mandra plimmires3

Πάντως, δημοτικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους πως ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 21 νεκρούς. «Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών μας δεν θα σταματήσει εδώ. Αγνοούμενοι είναι επίσης και άνθρωποι που εργάζονταν στη Μάνδρα, αλλά λόγω του ότι ήταν από ξένες χώρες δεν έχουν συγγενείς εδώ να δηλώσουν ότι λείπουν», τονίζει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας Ερασμία Στάθη. Παράλληλα, η κ. Στάθη εξήγησε πως τα -περισσότερα απ' ότι συνήθως- αυτοκίνητα που βρέθηκαν στα χαλάσματα δεν ανήκουν όλα στους κατοίκους του δήμου, ενισχύοντας επιπλέον τις αρχικές ανησυχίες της.

mandra plimmires3

Πάντως, ομάδες της πακιστανικής κοινότητας δηλώνουν πως δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα μέλη τους που να αγνοούνται, ωστόσο, η μαρτυρία του οδηγού της γραμμής Α16 «ότι εδώ και μέρες οι στάσεις δεν γεμίζουν από ξένους εργάτες – όπως γινόταν», προκαλεί ερωτήματα.

mandra plimmires3

Οκτώ ημέρες μετά τη φονική πλημμύρα, οι πληγές στους κατοίκους παραμένουν ανοικτές.

Η Ελλάδα θρηνεί 21 νεκρούς ενώ οι έρευνες για τον αγνοούμενο συνεχίζονται και παράλληλα χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να ξαναφτιάξουν το βιος τους, το οποίο παρέσυρε η πλημμύρα και κατέστρεψαν τόνοι λάσπης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη φονική πλημμύρα

Συνεχίζονται οι αυτοψίες

Μέχρι στιγμής, οι αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα έχουν φτάσει τις 1815.

Στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας 1004 από τα 1406 κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.

Αναλυτικά πρόκειται για 775 κατοικίες, 107 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 114 αποθήκες - υπόγεια. Στο Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν συνολικά 400 αυτοψίες και τα 381 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 242 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, 3 δημόσια κτίρια και 100 αποθήκες - υπόγεια.

Σχετικές ειδήσεις