ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - νέα: Έκλεισε το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας - Τριτοκοσμικές καταστάσεις

Πάτρα - νέα: Έκλεισε το εστιατόριο της φοιτητικής εστίας - Τριτοκοσμικές καταστάσεις

Νέα από την Πάτρα:Χωρίς φαγητό έχουν μείνει οι φοιτητές που σιτίζονται από το εστιατόριο του Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Φοιτητικής Εστίας, από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν τελειώσει οι προμήθειες τροφίμων και τα αποθέματα που υπήρχαν στην αποθήκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την 1η Δεκεμβρίου και μετά οι φοιτητές λόγω του προβλήματος αυτού έτρωγαν μόνο μακαρόνια και ρύζι από το εστιατόριο της εστίας, χωρίς να τους δίνεται σαλάτα και φρούτο. Ότι δηλαδή είχε απομείνει. Πλέον όμως τελείωσαν και αυτά.

Το θέμα οφείλεται στο ότι το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, ο φορέας δηλαδή που είναι υπεύθυνος για τις εστίες των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, έχει σταματήσει να στέλνει εδώ και ορισμένες ημέρες κάθε είδους προμήθεια.

Έτσι, μοιραία το εστιατόριο πλέον είναι κλειστό. Οι φοιτητές που σιτίζονταν εκεί όλο αυτό το διάστημα που έχουν σταματήσει οι προμήθειες, αναγκάζονται ή να τρώνε έξω ή να τρέφονται από τα τάπερ που τους στέλνουν οι γονείς τους μέσω του ΚΤΕΛ.

Άλλοι πάλι επέστρεψαν πίσω στην ιδιαίτερη τους πατρίδα, νωρίτερα από ότι αρχικά είχαν προγραμματίσει, για να κάνουν Χριστούγεννα, ελπίζοντας ότι όταν ξαναγυρίσουν στην Πάτρα το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

«Ξυλιάζουν» στα δωμάτια της εστίας οι φοιτητές

Το πρόβλημα όμως, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν φοιτητές που διαμένουν στην εστία, δεν έχει να κάνει μόνο με το εστιατόριο. Εδώ και αρκετό διάστημα τα δωμάτια δεν έχουν θέρμανση, αφού οι προμήθειες του πετρελαίου έχουν σταματήσει και αυτές.

Διαβάστε αναλυτικά στο patrasevents.gr