ΕΛΛΑΔΑ

Το ανατριχιαστικό μήνυμα της 19χρονης με την κοκαΐνη: «Να τελειώσει το μαρτύριό μου»

Το ανατριχιαστικό μήνυμα της 19χρονης με την κοκαΐνη: «Να τελειώσει το μαρτύριό μου»

Εδώ και ένα μήνα η 19χρονη Ειρήνη περνά δύσκολες ώρες στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ και παρακαλεί, μέσω του καθολικού ιερέα που την επισκέφθηκε για δεύτερη φορά στο σωφρονιστικό ίδρυμα, να τελειώσει το μαρτύριό της.

Από τη στιγμή που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ να μεταφέρει στην τσάντα της 2,6 κιλά κοκαΐνης, η 19χρονη από την Μυτιλήνη έχει μιλήσει με την οικογένεια της μόνο μία φορά στο τηλέφωνο. Ο μοναδικός άνθρωπος που την έχει δει από κοντά είναι ο Τζον Γουόδερσπουν, ο καθολικός ιερέας που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να ξεσκεπάσει τα κυκλώματα ναρκωτικών που παγιδεύουν νεαρά κορίτσια. Ένα από αυτά τα κορίτσια είναι και η 19χρονη Ειρήνη, που όπως υποστηρίζει η ίδια, έπεσε θύμα κυκλώματος και είδε τα όνειρά της να γκρεμίζονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Όπως αποκάλυψε ο ιερέας που την συνάντησε για δεύτερη φορά στον ALPHA, η Ειρήνη του είπε ότι παρακαλεί να «τελειώσει άμεσα το μαρτύριο μου. Προσεύχομαι καθημερινά και μου λείπουν οι δικοί μου άνθρωποι. Η οικογένειά μου».

«Προετοιμάζεται για τη δίκη της, κάτι πολύ σημαντικό για τον οποιονδήποτε. Και είναι ευγνώμων προς τα ΜΜΕ και τον κόσμο στην Ελλάδα, που την υποστηρίζουν και ενδιαφέρονται για εκείνη», είπε ο Τζον Γουόδερσπουν.

Και συνέχισε: «Πήρα κάποια λεξικά, τα οποία της έδωσα και ορισμένα βιβλία για να διαβάζει. Την ενθάρρυνα να μελετήσει, να βελτιώσει τα Αγγλικά της. Τα Αγγλικά της είναι εντάξει, αλλά καλό θα ήταν να τα βελτιώσει. Προσπάθησα να της εξηγήσω τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Την ενθάρρυνα να προετοιμαστεί για την υπόθεσή της. Ο δικηγόρος της στην Ελλάδα επίσης εργάζεται πάνω σε αυτό και κανονίζει ώστε να τη βοηθήσει να βρει μια ομάδα δικηγόρων στο Χονγκ Κονγκ. Την έχω δει δύο φορές. Η τελευταία φορά ήταν την προηγούμενη Δευτέρα και την είδα πιο δυνατή σε σύγκριση με την πρώτη φορά. Την πρώτη φορά που την είδα, ήταν κάπως στενοχωρημένη, πράγμα κατανοητό».

e4 1511452686

Η σύλληψη

Η 19χρονη συνελήφθη στις 20 Νοεμβρίου 2017, στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της 19χρονης Ελληνίδας βρέθηκε μια κρυφή θήκη. Εκεί είχε κρύψει το μοντέλο έναν καφέ φάκελο με τα 2,6 κιλά κοκαΐνη.

Αμέσως, οι αρχές τη συνέλαβαν. Μάλιστα, η στιγμή της σύλληψής της έχει καταγραφεί σε video. Οι αστυνομικοί της φόρεσαν μαύρη κουκούλα στο κεφάλι για να μην φανεί το πρόσωπό της και την πήραν με χειροπέδες στα χέρια.

Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε η 19χρονη Ελληνίδα είναι, σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, 2,4 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ (σ.σ. 300.000 δολάρια ΗΠΑ).

Δείτε τη στιγμή της σύλληψής της: