ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιώτες θα αναλάβουν την αποκομιδή των σκουπιδιών

Ιδιώτες θα αναλάβουν την αποκομιδή των σκουπιδιών

Εφόσον οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, το έργο της αποκομιδής θα αναλάβουν ιδιώτες.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος.Σημείωσε, δε, πως όσοι δεν εργάζονται «δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν».

«Σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα» δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος, την ώρα που στους δρόμους της χώρας έχουν συσσωρευτεί περισσότεροι από 100.000 τόνοι απορριμμάτων, κάτι που συνιστά «υγειονομική βόμβα», σύμφωνα με δραματική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος απάντησε στον υφυπουργό Εσωτερικών πως οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω και άφησε να εννοηθεί πως είναι έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τους ιδιώτες.

Το θέμα θα θέσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ) για την εκλογή του νέου προεδρείου της σήμερα, Πέμπτη, και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) το βράδυ της Τετάρτης ήταν αδιέξοδη.