ΕΛΛΑΔΑ

Λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία λόγω ασιτίας

Λιποθυμούν παιδιά στα σχολεία λόγω ασιτίας

Σοκ έχουν προκαλέσει τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Α' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλά παιδιά σε σχολεία της Αθήνας , εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Δασκάλων, η ανέχεια ορισμένων μαθητών έχει οδηγήσει ακόμα και σε λιποθυμίες εξαιτίας της ασιτίας.

Η ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα LIFO, κάνει λόγο για αυτοκτονία άνεργου γονιού μαθητών από σχολείο της περιοχής, αλλά και κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία του 6ου Διαμερίσματος.

«Είναι η επιτακτική ανάγκη συνεργασίας και συντονισμού όλων των σωματείων και φορέων της περιοχής για την ανάσχεση της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Προφανώς έχουμε φτάσει στην εποχή όπου τα παιδιά στα σχολεία θα πεινάνε», δηλώνει στο newsbomb.gr το μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Μπράτης.

«Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη, βλέπετε καθημερινά τι γίνεται. Θεωρώ ότι η εποχή που τα παιδιά στα σχολεία θα πεινάνε, δεν είναι δυστυχώς πολύ μακριά», δήλωσε στο newsbomb.gr ο κ. Μπράτης.

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στα σχολεία.

«Να προωθήσουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε, τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλεγγύης, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πρακτικά προβλήματα επιβίωσης των συμπολιτών μας που εξαθλιώνονται, αλλά και τα προβλήματα των νέων που σήμερα στοχοποιούνται από τους μηχανισμούς καταστολής», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συλλόγου.

Το θέμα στη Βουλή

Για το μείζον αυτό θέμα ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης και οι υπόλοιποι βουλευτές του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Ερώτηση ΔΗΜ.ΑΡ. για λιποθυμίες παιδιών από ασιτία

Λαϊκίστικη προπαγάνδα οι λιποθυμίες από ασιτία