ΕΛΛΑΔΑ

Συντονιστής εκδήλωσης στον Έβρο: Θέλουμε να γυρίσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πίσω στην πατρίδα

Συντονιστής εκδήλωσης στον Έβρο: Θέλουμε να γυρίσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί πίσω στην πατρίδα

Έλληνες στρατιωτικοί | Έβρος: Αποφασισμένοι να διοργανώσουν την ερχόμενη Κυραική (11/03/2018) μια απόλυτα ειρηνική συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν από τουρκικό περίπολο την περασμένη εβδομάδα κοντά στις Καστανιές Έβρου, αλλά και προς τις οικογένειές τους δηλώνουν φορείς και συλλογικότητες του ακριτικού νομού.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR: «ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ» - ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03 Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον Χρήστο Λεβέντη, πρόεδρο του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας «Ρήσος», ο οποίος ανέλαβε και τη σχετική πρωτοβουλία της εκδήλωσης, η οποία θα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – και ποδηλατοπορεία από την Ορεστιάδα έως τις Καστανιές.

Διαβάστε σχετικά:

«Εμείς σαν Ποδηλατικός Σύλλογος πήραμε την πρωτοβουλία να κάνουμε μια ποδηλατοπορεία και το ονομάσαμε έτσι, γιατί έχει ευαίσθητο χαρακτήρα, δεν είναι κάτι για διασκέδαση», ξεκαθάρισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι το μήνυμα συμπαράστασης στα δύο τα παιδιά, στους δύο τους στρατιωτικούς μας, τον Άγγελο και το Δημήτρη, αλλά και στους γονείς τους, για το Γολγοθά που περνάνε αυτές τις ημέρες. Να τους πούμε ότι η σκέψη μας είναι μαζί τους και ότι είμαστε δίπλα τους».

Όπως ο ίδιος εξήγησε, η κίνηση αυτή έχει ειρηνικό χαρακτήρα και τόνισε: «Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ομαλής επιβίωσης εδώ πέρα στην περιοχή κι ότι τέτοια γεγονότα δεν θα πρέπει να υπάρχουν, θα πρέπει να εκλείψουν και να πρυτανεύει η λογική. Επιθυμούμε να γυρίσουν τα παιδιά πίσω στην πατρίδα μας».

«Ευαισθησία και σεβασμός στον πόνο που τραβάνε αυτές οι μανάδες»

Ο Χρήστος Λεβέντης υπογράμμισε, παράλληλα, πως στην παρούσα φάση όλος ο κόσμος στον Έβρο βρίσκεται σε αναβρασμό μετά το περιστατικό, αλλά επέμεινε πως το κλίμα που επικρατεί στην εσχατιά της Ελλάδας «είναι ένα κλίμα συμπαράστασης προς τους γονείς».

«Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Ορεστιάδα και είμαστε περήφανοι για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και για τη στάση που κρατάνε. Είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί έχουμε φροντίσει στα τόσα χρόνια, μέσω της συμβίωσης και της επικοινωνίας των δύο λαών, να κατακτήσουμε την εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλο, το έχουμε κερδίσει μόνοι μας αυτό το πράγμα. Θεωρώ πως είναι επιβεβλημένο αυτό, για να μπορείς να είσαι με το γείτονά σου καλά και να είσαι ήρεμα και να ζεις με αρμονία», ανέφερε.

Ο ίδιος κατέληξε, σημειώνοντας πως «υπάρχει και μεγάλη ευαισθησία για τον πόνο που τραβάνε αυτές οι μανάδες, που κλαίνε από το πρωί μέχρι το βράδυ».

«Δείχνουμε ειλικρίνεια, ταπεινότητα και σεβασμό προς τους γονείς και τα παιδιά», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

Ακούστε παρακάτω τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Χρήστος Λεβέντης

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς


Σχετικές ειδήσεις