ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Μπαλταδώρος: Γιατί το «μαύρο κουτί» του Mirage θα μεταφερθεί στη Γαλλία

Γιώργος Μπαλταδώρος: Γιατί το «μαύρο κουτί» του Mirage θα μεταφερθεί στη Γαλλία

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (24/04/2018) η ανέλκυση του πολύτιμου «μαύρου κουτιού» του Mirage 2000-5, στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο σμηναγός, Γιώργος Μπαλταδώρος.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο καταγραφέας κινήσεων και ενεργειών εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίον» του ΕΛΚΕΘΕ, το οποίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αρχικά παραδόθηκε από την ομάδα επιστημόνων στην Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο καταγραφέας πτήσεως το πιο πιθανό είναι να μεταφερθεί στην κατασκευαστική εταιρεία στη Γαλλία για την αποκωδικοποίησή του, ώστε στη συνέχεια τα στοιχεία τα οποία θα προκύψουν να αξιοποιηθούν από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεχίζει το έργο της για τη διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανάλυση των στοιχείων του καταγραφέα είναι από τα πιο κομβικά βήματα στην αναζήτηση των αιτίων του δυστυχήματος, ωστόσο θα εκτιμηθεί από την Πολεμική Αεροπορία και η ανέλκυση συντριμμιών του Mirage, τα οποία θα εξεταστούν και αυτά.

Βασικό εμπόδιο είναι το βάθος στο οποίο έχουν καταλήξει.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη - Ομολογία - σοκ από τη μητέρα: Πέταξα το βρέφος από το παράθυρο - Έπρεπε να το εξαφανίσω

Εμπλοκή με τα F-16 – Πάνος Καμμένος: Οι Αμερικανοί ζητούν τα λεφτά μπροστά – Αδύνατον