ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλες πυρκαγιές σε Χανιά και Κάρυστο

Φωτιά ΤΩΡΑ: Μεγάλες πυρκαγιές σε Χανιά και Κάρυστο

Φωτιά ΤΩΡΑ:Εκκενώθηκε ο οικισμός Σπίνα στα Χανιά - Νέο πύρινο μέτωπο στο Μυλοπόταμου Ρεθύμνου - Δασική έκταση κατακαίει η φωτιά στην Κάρυστο - Μάχη με τις φλόγες δίνουν τα επίγεια και εναέρια συνεργεία

Εκκενώθηκε οικισμός στα Χανιά

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σπίνα της Καντάνου. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην ορεινή περιοχή της Σπίνας.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική και δασική περιοχή και γρήγορα επεκτάθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο με τις φλόγες να μαίνονται από την ορεινή περιοχή των ανεμογεννήτριων στη Σπίνα, μέχρι το χωριό φτάνοντας και στα ανατολικά κοντά στην περιοχή των Παλαιών Ρουμάτων.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί τριάντα πυροσβέστες με δεκατέσσερα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρα του δήμου Καντάνου-Σελίνου και εθελοντικά οχήματα από τη Βούτα και τον Αποκόρωνα.

Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμει από αέρος πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Kamov από τα Χανίων.

Το ρεύμα στην περιοχή της Σπίνας μέχρι και τις ανεμογεννήτριες έχει διακοπεί. Η φωτιά έφθασε έως και τις αυλές των σπιτιών, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την φωτιά δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια καθώς και σε κτηνοτροφικές περιουσίες που υπάρχουν στην περιοχή ωστόσο ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.

Νέο πύρινο μέτωπο στο Μυλοπόταμο

Δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε στην Κρήτη το απόγευμα της Τετάρτης (4/7) με την πυροσβεστική να στέλνει ισχυρές δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το cretapsot.gr, η νέα φωτιά εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα σε περιοχή του Περάματος Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο με την πυροσβεστική να στέλνει στο σημείο 10 οχήματα με 2 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ευτυχώς η συγκεκριμένη πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμό ενώ φαίνεται πως καίει χορτολιβαδική έκταση.

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κάρυστο

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Βατήσι Καρύστου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15:00 σε έκταση με χαμηλή βλάστηση δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές και τέθηκε υπό μερικό έλεγο αρκετές ώρες αργότερα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα καθώς και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Την επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν από αέρως 3 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Δείτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες