ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο Καλλιάνος προειδοποιεί για καύσωνα – Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός - ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο Καλλιάνος προειδοποιεί για καύσωνα – Αυτές οι περιοχές θα «ψηθούν»

Καιρός: Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού – Πού και πότε ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου – Πότε θα αρχίσει να δροσίζει – Η έκτακτη ανακοίνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καιρό των επόμενων ημερών

«Έκτακτη ανακοίνωση». Με αυτή τη φράση ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί του πολίτες για τον επικείμενο καύσωνα που αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα όσα έγραψε στο Facebook, την Κυριακή και τη Δευτέρα θα επικρατήσει ο πρώτος καύσωνας για φέτος, με τη θερμοκρασία να αγγίζει ακόμα και τους 41 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, όπως ανέφερε είναι υπαρκτή η πιθανότητα ο υδράργυρος θα φτάσει σε τοπικό επίπεδο και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Η πιο δύσκολη ημέρα με βάση τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία θα είναι η Κυριακή, ενώ από την Τρίτη, όπως όλα δείχνουν, θα αρχίσει να δροσίζει.

Δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα:

Παρασκευή : 34-35°C
Σάββατο : 36-37°C
Κυριακή : 39-40°C
Δευτέρα : 38-39°C

Θεσσαλονίκη:

Παρασκευή : 34°C
Σάββατο : 35°C
Κυριακή : 35-36°C
Δευτέρα : 33-34°C

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου

Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή

Στην Αττική αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Ο καιρός γενικά αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 3 με 5 και το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο

Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με4 και πρόσκαιρα το πρωί βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 και στην Κρήτη κατά τόπους 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη φωτιά κοντά στον Κηφισό – Αποκλειστικές εικόνες του Newsbomb.gr

Άγιος Δημήτριος: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τη γυναίκα που χαράκωνε βρέφη σε εμπορικά κέντρα

Νέες ταυτότητες: Πότε τις αλλάζουμε - Όλες οι λεπτομέρειες που δεν ξέραμε