ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη: «Φτάσαμε στην παραλία του Ματιού και ακούγαμε κραυγές»

Συγκλονιστική μαρτυρία διασώστη: «Φτάσαμε στην παραλία του Ματιού και ακούγαμε κραυγές»

Τις τραγικές στιγμές που έζησαν κατά τη διάσωση των εγκλωβισμένων που είχαν βουτήξει στη θάλασσα για να σωθούν από τις φλόγες περιγράφουν στην εφημερίδα Real ο Γιάννης Αθηναίος και η κόρη του Ναταλία.

«Το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου στις 6.30 μ.μ, με πήραν τηλέφωνο από το Λιμενικό παρά το απαγορευτικό απόπλου, λόγω των εννέα μποφόρ, και μου ζήτησαν να συγκεντρώσω βάρκες για να μαζέψουν κόσμο από τη μανία της φωτιάς», δηλώνει ο πρόεδρος των Αλιέων Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος και συμπληρώνει: «Ρισκάροντας τη ζωή μας και τα καΐκια μας, ξεκινήσαμε τρία σκάφη γι’ αυτό το δύσκολο έργο. Μετά από περίπου 20 λεπτά στις 7.30 μ.μ φτάσαμε στον τόπο της πυρκαγιάς. Είχε πάρα πολύ άσχημο καιρό και ορατότητα στα 20 με 25 μέτρα. Φτάναμε στις ακτές και ακούγαμε τις κραυγές του κόσμου. Μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους».

Χωρίς δεύτερη σκέψη κι ενώ η φωτιά πλησίαζε όλο και περισσότερο τους εγκλωβισμένους στην παραλία η Ναταλία Αθηναίου βούτηξε στη θάλασσα και άρχισε να βοηθά τον κόσμο να ανέβει στην βάρκα. «Κατάλαβα ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Έβαλα σωσίβιο και βατραχοπέδιλα κι έπεσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι τους εξηγούσα τι έπρεπε να κάνουν ώστε να μπουν γρήγορα στις βάρκες, εκείνοι από τον πανικό τους είχαν σαστίσει και απλά κάθονταν και με κοιτούσαν».