ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Δείτε ποιο χωριό στην Κρήτη πωλείται

Απίστευτο: Δείτε ποιο χωριό στην Κρήτη πωλείται

Κρήτη | Ειδήσεις: Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι πωλούνται ελληνικές νησίδες σε επιχειρηματίες ή σε εταιρικούς ομίλους. Τώρα πλέον, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να δούμε και στην Ελλάδα να μπαίνουν πωλητήρια ακόμη και σε ολόκληρα χωριά.

Σε αυτή την περίπτωση δείχνει να εμπίπτει ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στη Μεσαρά του νομού Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το χωριό αυτό, σύμφωνα με ανάρτηση της ομάδας «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά» στο Facebook, παραμένει ακατοίκητο εδώ και χρόνια και ήδη μία εταιρεία με έδρα στην Αθήνα φαίνεται πως διαπραγματεύεται την εξαγορά του, με στόχο να το μετατρέψει σε έναν παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, το συγκεκριμένο χωριό υπήρξε στο μακρινό παρελθόν και ειδικότερα κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας παράδειγμα συνύπαρξης μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών πληθυσμών.

Παράλληλα, κατά τις ίδιες ασφαλείς πηγές, υπάρχουν και άλλα χωριά στην ίδια περιοχή τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους εδώ και χρόνια και θα μπορούσαν μελλοντικά να αξιοποιηθούν για παρόμοιους σκοπούς.

Η σχετική ανάρτηση της ομάδας στο facebook:

«Πωλείται χωριό της Μεσαράς!

Ένα ολόκληρο χωριό που σήμερα έχει τελείως εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση για πώληση. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για το συγκεκριμένο χωριό που για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε προς το παρόν το όνομα του (έως να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση) υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Αθηναϊκή εταιρεία να το αγοράσει και να το μετατρέψει σε πρότυπο παραδοσιακό τουριστικό οικισμό.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του και δεν αποκλείεται εντός των ημερών οι δυο πλευρές να τα βρουν και να έχουμε θετικές εξελίξεις.

Για την μεγάλη αυτή επένδυση που θα αλλάξει εντελώς τον τουριστικό χάρτη της περιοχής, θα σας κρατάμε συνεχώς ενήμερους…»

Διαβάστε επίσης: