ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Ξυπνούν μνήμες στο δικαστήριο

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Ξυπνούν μνήμες στο δικαστήριο

Με νέο δικαστικό σχήμα ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, 17/9/2018, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου

Η διαδικασία θα επαναληφθεί από την αρχή μετά από αρκετές αναβολές και πρώτη μάρτυρας κατηγορίας θα είναι πάλι η μητέρα του άτυχου νέου. Στο εδώλιο δεν θα καθίσει η σύζυγος του εγκέφαλου που αποφυλακίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, αφού παραιτήθηκε του δικαιώματος της για έφεση και αφέθηκε ελεύθερη ευνοούμενη από το νόμο Παρασκευόπουλου. Η ταλαιπωρημένη μητέρα του Μάριου Βαρβάρα Θεοδωράκη, με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει θα αναγκαστεί να ζήσει ξανά την τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια της. Σύμφωνα με το anikolouli.gr, οι κατηγορούμενοι δεν έχουν μέχρι σήμερα ομολογήσει που εξαφάνισαν τη σορό του 27χρονου Μάριου Παπαγεωργίου. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο, θα είναι και η Αγγελική Νικολούλη.

Αγανάκτηση προκαλούν οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου

Την ώρα που στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ξαναζωντανεύει ο εφιάλτης για την απαγωγή και δολοφονία του, η σύζυγος του εγκέφαλου αποφυλακίστηκε ευνοούμενη από το νόμο Παρασκευόπουλου! Πρωτόδικα της είχε επιβληθεί κάθειρξη 18 χρόνων για αρπαγή από κοινού με τον σύζυγό της, απλή συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας για διάπραξη κακουργήματος. Πριν ξανακαθήσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου, παραιτήθηκε του δικαιώματος της έφεσης και αφέθηκε ελεύθερη. Από την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου πέρασαν πάνω από πεντέμισι χρόνια, χωρίς οι κατηγορούμενοι να έχουν ομολογήσει τι απέγινε το πτώμα του. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε τον Μάρτιο και η πρώτη μάρτυρας κατηγορίας που κλήθηκε να καταθέσει, είναι η τραγική μητέρα του Μάριου. Η Βαρβάρα Θεοδωράκη που δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τη διαδικασία, απαντούσε στις ερωτήσεις της έδρας ιδιαίτερα φορτισμένη και με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει.