ΕΛΛΑΔΑ

Ομόνοια: Απολογείται ο κοσμηματοπώλης – Συγκέντρωση για τον Ζακ στην Ευελπίδων – Φόβοι για αντίποινα

Ομόνοια: Απολογείται ο κοσμηματοπώλης – Συγκέντρωση για τον Ζακ στην Ευελπίδων – Φόβοι για αντίποινα

Το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το αιματηρό περιστατικό στο κατάστημά του που κόστισε τη ζωή στον 33χρονο Ζακ Κώστόπουλο, που φέρεται να προσπάθησε να τον ληστέψει, θα περάσει σήμερα ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στη Γλάδστωνος.

Ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που τον έδειχνε να χτυπά τον 33χρονο, μαζί με ακόμη ένα άτομο, που εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα, και ομολόγησε την εμπλοκή του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ακόμη ένα άτομο εμφανίζονται να χτυπούν τον 33χρονο, την ώρα που ήταν πεσμένος στο έδαφος αιμόφυρτος.

Σε βάρος του 73χρονου, οι εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Πρόκειται για βαριές κατηγορίες τις οποίες ο κατηγορούμενος θα κληθεί να αντικρούσει σήμερα ενώπιων των ανακριτικών αρχών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενείς και φίλοι του Ζακ Κωστόπουλου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου θα απολογηθεί ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου.

«Τρέχουν τον πατέρα μου αδίκως» ανέφερε ο γιος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, σημειώνοντας πως ο 73χρονος πατέρας του δεν έχει ένστικτο του δολοφόνου. «Έπραξε το σωστότερο, κάλεσε την αστυνομία», είπε ενώ όσον αφορά στα χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος τη στιγμή που προσπαθούσε να βγει από το κοσμηματοπωλείο, μίλησε για προσπάθεια από τον πατέρα του «να τον απωθήσει να βγει από το μαγαζί».

Χθες, εν τω μεταξύ οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογρηάς και Σουλτάνα Μαριανού από το δημόσιο και ο Σ. Τσαντίρης που ορίσθηκε από την οικογένεια του θύματος, που πραγματοποίησαν την νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 33χρονου άνδρα, ανακοίνωσαν πως «η αιτία θανάτου του είναι απροσδιόριστη». Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι ιατροδικαστές το θύμα αν και έφερε κακώσεις αυτές δεν δικαιολογούν από μόνες τους το θάνατο.

Πλέον, οι απαντήσεις αναμένονται από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, που ωστόσο, απαιτούν χρόνο για να υπάρξουν αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Ομολογία - σοκ για τον Ζακ Κωστόπουλο: «Τον χτύπησα για να μη μαχαιρώσει κανέναν»