ΕΛΛΑΔΑ

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Συνδιάσκεψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Συνδιάσκεψη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών στο «μικροσκόπιο» της Συνδιάσκεψης, που διοργανώνει η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου, στο ιστορικό κτήριο της Παλαιάς Βουλής.

Σκοπός της συνδιάσκεψης είναι «έχουμε αποφασίσει με αυτή την πρωτοβουλία μας να συνενώσουμε δυνάμεις. Να οργανωθούμε. Να βάλουμε κάτω σχέδιο. Πλάνο για έναν εθνικό αγώνα. Εμείς πιστεύουμε ότι η πατρίδα θα αντιμετωπίσει πολλά το προσεχές πολύ κοντινό διάστημα. Μας τα λένε καθημερινά έγκριτοι αναλυτέςαπό όλο τον κόσμο. Έλληνες και ξένοι. Η Τουρκία ορέγεται πολλα νησιά μας. Το ίδιο σε λίγο ανοίγει θέμα και με περιοχές όπου η Τουρκία δουλεύει χρόνια τώρα. Όπως και οι Σκοπιανοί εδώ και 10ετιεςκαι να το αποτέλεσμα. Χρειάζεται λοιπόν. Σχέδιο. Εθνική στρατηγική.Συνέπεια. Αγώνας σε όλα τα επίπεδα. Αλλά αυτό για να γίνει και να έχει αποτέλεσμα πρέπει να οργανωθεί με κάποιους όρους. Κάποιους κανόνες.» είπε ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας δρ. Ιωάννης Αθανασιάδης στο Newsbomb.gr .

Η Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη συγκαλείται με θέμα αιχμής το ζήτημα της συμφωνίας των Σκοπίων αλλά με επίκεντρο την αντιμετώπιση συνολικά των Εθνικών ζητημάτων.

Στην Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία έχει απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση με χαρακτήρα Εθνικού Προσκλητηρίου, προς όλους τους εμπλεκόμενους (Α βάθμιους Β βάθμιους Γ βάθμιους ) φορείς που δραστηριοποιούνται εδώ και 10ετιες μέσω ιστορικών συλλόγων ομοσπονδιών και συνομοσπονδιών, για την με κάθε τρόπο προάσπιση, και συνέχεια του πολιτισμού , διάδοση και συνέχεια στις επόμενες γενιές της ιστορίας της Ελληνικής Μακεδονίας.

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία κατά την διάρκεια της Συνδιάσκεψης θα παρουσίασει την συνολική πρόταση της για την συγκρότηση ενός ενιαιού εθνικού συντονιστικού οργάνου επί όλων των εθνικών ζητημάτων καθώς και την διαδικασία που αυτό θα μπορούσε να προκύψει μέσα από κρυστάλινες, ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες μέσα από ένα διευρυμένο σώμα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Η Α’ Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκινά την Κυριακή στις 21 Οκτωβρίου στην 13:00 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 23 Οκτωβριου στις 14:00 με συνέντευξη Τυπου προς τα Ελληνικα και διεθνή ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης: Σκοπιανό: Η Βουλή ενέκρινε την πρόταση Ζάεφ για την αναθεώρηση του Συντάγματος