ΕΛΛΑΔΑ

Εστάλη το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη στη χώρα μας

Εστάλη το αίτημα έκδοσης του Μ. Ψωμιάδη στη χώρα μας

Καθ' οδόν βρίσκεται το αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την έκδοση στη χώρα μας του Μάκη Ψωμιάδη.

Ο κ. Παπαϊωάννου επικαλούμενος την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την έκδοση εγκληματιών και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας υπέγραψε το αίτημα προς τον ομόλογο της FYROM για την έκδοση του άλλοτε ισχυρού άνδρα στο χώρο του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Το εν λόγω αίτημα διαβιβάστηκε στη συνέχεια στο υπουργείο Εξωτερικών για μετάφραση στη γαλλική γλώσσα και σήμερα δια της διπλωματικής οδού στάλθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου από την Αστυνομία της FYROM, ενώ βρισκόταν σε καφετέρια κοντά στο κέντρο των Σκοπίων. Ήδη ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων έχει διατάξει την προφυλάκισή του για 40 ημέρες, διάστημα εντός του οποίου θα πρέπει να εκδοθεί στη χώρα μας.

Οι κατηγορίες με τις οποίες θα έρθει αντιμέτωπος όταν επιστρέψει στην Ελλάδα είναι αυτές: «α) της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, γ) της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και δ) της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση».