ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στο σπίτι του Ντογιάκου: Νέα οργάνωση «δείχνει» η συνδεσμολογία της βόμβας

Επίθεση στο σπίτι του Ντογιάκου: Νέα οργάνωση «δείχνει» η συνδεσμολογία της βόμβας

Ισίδωρος Ντογιάκος: Οι πυροτεχνουργοί τουΤμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών(ΤΕΕΜ)απενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/11/2018) έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, αφαιρώντας τον πυροκροτητή. Δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία, απλώς το ΤΕΕΜ λειτούργησε άμεσα και γρήγορα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν μετακινήθηκε κάποιο στοιχείο της βόμβας όταν το μηχανάκι στο οποίο ήταν τοποθετημένη έπεσε στο οδόστρωμα. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ένα κιλό πυρίτιδα από κροτίδες και ένα επιτραπέζιο ρολόι.

Οι Αρχές λένε ότι η συνδεσμολογία δεν μοιάζει με κάποιο μηχανισμό που έχουν συναντήσει στο παρελθόν, αλλά θυμίζει έναν πιο αναβαθμισμένο από αυτόν που χρησιμοποιούσαν οι «Πυρήνες» στο ξεκίνημά τους.

Το πιθανότερο, όμως να πρόκειται για κάποια καινούρια οργάνωση, αναφέρει το Cnn Greece.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται ήδη στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε γνωστή ιστοσελίδα και στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε κατσαρόλα, μέσα στην μπαγκαζιέρα δίκυκλου, έξω από την πολυκατοικία της οδού Αδραμυτίου.

Δείτε εικόνες από το σημείο στη gallery του Newsbomb.gr

Ντογιάκος: «Γλιτώσαμε από τύχη - Δεν έχω δεχθεί απειλές»

Δεν είχε δεχθεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών. Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού έξω από την πόρτα του σπιτιού του στο Βύρωνα, ο εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για την τύχη που βοήθησε να μην εκραγεί ο μηχανισμός και να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι.

ntogiakos

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο δεν χειρίζομαι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ», είπε ο κ. Ντογιάκος, ο οποίος λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία για το συμβάν έξω από το σπίτι του.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι», σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος στο παρελθόν είχε χειριστεί «καυτές» υποθέσεις, όπως τη Χρυσή Αυγή, το δεύτερο παραδικαστικό κύκλωμα, τις παράνομες ελληνοποιήσεις καθώς και τις άγονες γραμμές του Αιγαίου.

Από το περιβάλλον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πάντως, «δείχνουν» το πρόσφατο παρελθόν ως αιτία της στοχοποίησής του.
Όπως λένε «ο κ.Ντογιάκος, εδώ και τρία χρόνια, στοχοποιείται, λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Διαβάστε επίσης:

Άγριο ξύλο στο «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» - Πιάστηκαν στα χέρια πάνω στη σκηνή (vid)

Μυστήριο: Το εξαφανισμένο αεροπλάνο που προσγειώθηκε 35 χρόνια μετά (video)