ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Σημίτης: Δεν με αγγίζουν οι διώξεις - Θα απαντήσω στις συκοφαντίες

Κώστας Σημίτης: Δεν με αγγίζουν οι διώξεις - Θα απαντήσω στις συκοφαντίες

Σφίγγει ο κλοιός για τον πρώην πρωθυπουργό - Ελπίζει να «πέσει» ο Τσίπρας για να μην προχωρήσουν οι έρευνες - Επιβεβαιώνει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, της συζύγου και του αδερφού του – «Δεν έχω τίποτα να κρύψω», διαμηνύει - Στο μικροσκόπιο η δράση δύο πρώην υπουργών του

Σε άνοιγμα των λογαριασμών στην Ελλάδα του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδερφού του και δύο πρώην υπουργών των κυβερνήσεών του προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με έγγραφο που παρουσιάζουν σήμερα Τετάρτη (14/11) «Τα Νέα», στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε από την Αρχή το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του κυρίας Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο στο προαναφερόμενο.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα, και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, με μια λιτή ανακοίνωση διαμηνύει πως οι διώξεις δεν τον αγγίζουν και πως θα απαντήσει στις συκοφαντίες.

Το πιο σημαντικό της ανακοίνωσης Σημίτη είναι οι αιχμές κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει περιστασιακό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου. Ενδεχομένως ο πρώην πρωθυπουργός να ελπίζει σε «πτώση» της κυβέρνησης ώστε να «παγώσει» οποιαδήποτε έρευνα. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι «σκοτεινές» υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται ο κ. Σημίτης, στενοί του συνεργάτες και μέλη της οικογένειάς του.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση Σημίτη:

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.

Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δημήτρη Καυκαλά και, όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018.

Το έγγραφο της Αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπόλοιπων έξι προσώπων απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) καθώς και στην Attica Bank, και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα!

Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Κατεβάζει ρολά για 24 ώρες όλο το Δημόσιο - Ποια είναι τα αιτήματα