ΕΛΛΑΔΑ

Χριστούγεννα 2018: Χρόνια Καλά - Η γέννηση του Χριστού ας γίνει το Φως στη ζωή μας

Χριστούγεννα 2018: Χρόνια Καλά - Η γέννηση του Χριστού ας γίνει το Φως στη ζωή μας

Χριστούγεννα 2018 | Καλά Χριστούγεννα: «Αρχής τετευχώς, ίσθι ταύτης άξιος*», ο κορυφαίος Αθηναίος κωμωδιογράφος Μένανδρος ήξερε τι έλεγε... Η ρήση του είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε. Παρά τις σφοδρές επιθέσεις, αυτός ο τόπος επιβίωσε και οι ευχές όλων έπιασαν τόπο. Μακάρι με τη γέννηση του Χριστού να σημάνει και η αναγέννηση της Ελπίδας για την Πατρίδα μας.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ

Η ευχή όλων των Ελλήνων δεν είναι άλλη από το να βρεθεί επιτέλους ένας πολιτικός ηγέτης που θα μπορέσει να οδηγήσει τη χώρα σε ήρεμο πολιτικό λιμάνι.

Οι Έλληνες, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, δεν στέκονται στις κατηγορίες εναντίον της Μέρκελ και όλων εκείνων που είχαν ταλαιπωρήσει επί σειρά ετών τη χώρα μας, στο πλαίσιο των Μνημονίων.

Είναι εξοργισμένοι με τους κυβερνώντες!

Είναι απογοητευμένοι με την ισοπέδωση κάθε θεσμού, με την καταρράκωση της αξιοπρέπειας, με τη διάλυση αξιών… μιας και κάποιοι επιμένουν σε διχαστικές λογικές, εξισώνοντας τη φιλοπατρία με το στείρο και ανούσιο εθνικισμό, στο πλαίσιο μιας δήθεν πολιτικής ορθότητας. Είναι όλοι εκείνοι που δεν θέλουν να ακούν τίποτε για την Ορθοδοξία, που βγάζουν φλύκταινες όταν τους μιλά κάποιος για τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας, που πασχίζουν με κάθε τρόπο να «εξαφανίσουν» το θεσμό της οικογένειας.

Η ίδια επωδός απογοήτευσης επαναλαμβάνεται διαρκώς από τα χείλη των Ελλήνων: «Και ποιος θα μας βγάλει από το αδιέξοδο; Υπάρχουν ηγέτες στην Ελλάδα;». Την απάντηση φυσικά θα τη δώσει ο ίδιος ο λαός.

Τι κι αν η Ελλάδα έχει βγει – εδώ και λίγους μήνες – από τα Μνημόνια. Το καθεστώς «τρομοκρατίας» και της τεχνητής εξαθλίωσης που επιβλήθηκε επί σειρά ετών κατ’ εντολή των ξένων διευθυντηρίων πάνω στις πλάτες των Ελλήνων έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του.

Είναι αλήθεια ότι η χώρα εξακολουθεί – ακόμα και σήμερα – να προχωρά μουδιασμένη, εθνικά ταπεινωμένη, με το μέλλον της να θυμίζει καράβι σε αχαρτογράφητα νερά.

Μετά την οικονομική χρεοκοπία που επέβαλαν με το δικό τους «χειρουργικό» τρόπο τα «κοράκια» των Βρυξελλών, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και ο νούμερο 1 κίνδυνος έχει και όνομα και ταυτότητα: εθνική χρεοκοπία.

Τι κι αν για το «διευθυντήριο» των Ευρωπαίων η χώρα μας είναι το… καλό και υπάκουο παιδί της Γηραιάς Ηπείρου. Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και λίγα χρόνια με μια «νέα Γιάλτα» κι αυτό είναι κάτι που ακόμη και σήμερα, λίγοι μπορούν να το αντιληφθούν και να το συνειδητοποιήσουν.

Η «νέα Γιάλτα» διαμορφώνεται σταδιακά αυτήν ακριβώς την ώρα, μέσα από τις δύο μεγάλες κρίσεις: του χρέους στην Ευρώπη και των ανακατατάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, με κύριες παραμέτρους τόσο την ασφάλεια όσο και την ενέργεια.

Ξεκάθαρα πράγματα…

Η Ελλάδα θα βρεθεί για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της... χαρτοπετσέτας. Όπως τότε, τον Φεβρουάριο του 1945.

Η Συμφωνία των ποσοστών («Percentages agreement»), γνωστή και ως «χαρτοπετσέτα», υποτίθεται πως ήταν μία συμφωνία μεταξύ του Ιωσήφ Στάλιν και του Ουίνστον Τσώρτσιλ σχετικά με τη διαίρεση της νοτιοανατολικής Ευρώπης σε σφαίρες επιρροής.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να σωθεί ούτε με ευχολόγια, ούτε με τον... από μηχανής Θεό! Μην περιμένετε Μεσσίες και ταχυδακτυλουργούς, ούτε μάγους στο πρότυπο του Χουντίνι. Δεν υπάρχουν! Η χώρα έχει ανάγκη από έναν Ηγέτη, ο οποίος να μπορέσει να υπερασπίσει την Πατρίδα με φόντο τη νέα... χαρτοπετσέτα.

Δεν νοείται η Ελλάς να αποτελεί το Δούρειο Ίππο γερμανικών διευθυντηρίων και ξένων συμφερόντων. Δεν το κάναμε ούτε το ’45, γιατί να το κάνουμε τώρα;

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας με υγεία! Μακάρι, οι άνθρωποι να προσπαθήσουμε αυτές τις γιορτές να ξαναβρούμε την ανθρωπιά μέσα μας και να αλλάξουμε πορεία, οδεύοντας προς μια καλύτερη προοπτική του εαυτού μας...

Χρόνια πολλά και καλά, Ελλάδα!

*Αν αποκτήσεις κάποιο αξίωμα, να φανείς αντάξιός του

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» στα διπλώματα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Αυτοί είναι οι τυχεροί που κέρδισαν 1.000 ευρώ αφορολόγητα