ΕΛΛΑΔΑ

Θέμος Αναστασιάδης: Από το οικονομικό ρεπορτάζ στην ιστορική «Μαύρη Τρύπα»

Θέμος Αναστασιάδης: Από το οικονομικό ρεπορτάζ στην ιστορική «Μαύρη Τρύπα»
EUROKINISSI

Ο οικονομικός συντάκτης Θέμος Αναστασιάδης είχε καταφέρει να αποκτήσει το δικό του κοινό ως η Μαύρη Τρύπα της πανίσχυρης τότε Ελευθεροτυπίας.

Γνωρίζοντας καλά το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και κυρίως τα παρασκήνια ήταν σε θέση να καυτηριάζει τα πάντα και τους πάντες, με ένα στυλ αρκετά ξένο για την εφημερίδα αλλά πολύ αγαπητό για το κοινό. Σε σημείο που ανεξαρτήτως πρωτοσέλιδου, είχε κερδίσει η ανάγνωση της εφημερίδας να ξεκινά από την τελευταία σελίδα.

Στην εφημερίδα έφτασε το 1995 ως μεταγραφή από την Καθημερινή. Η εριστική πένα είχε όμως και συνέπειες. Τον Μάιο του ίδιου έτους, γυναίκες από την οργάνωση του Ρήγα συγκεκντρώθηκαν έξω από την εφημερίδα και γιαούρτωσαν διαμαρτυρόμενες τον δημοσιογράφο.

Οι Ρηγάδες είχαν άλλωστε τα δικά τους με τον προερχόμενο από την ΚΝΕ Θέμο. «Στο όνομα του χιούμορ συκοφαντείται ο ανυπεράσπιστος πολίτης» ανέφεραν σε ψήφισμα που κατέθεσαν. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης με άρθρο του κάλεσε τους αναγνώστες αν δεν τους κάνει να τον απολύσουν. Εκείνοι πάντως όχι μόνο δεν τον απέλυσαν αλλά η στήλη έγινε σημείο αναφοράς.

Δείτε ΕΔΩ την τελευταία εκπομπή του Θέμου Αναστασιαδή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης

Θέμος Αναστασιάδης: Η γενναία «μάχη» του με τον καρκίνο

Θέμος Αναστασιάδης: Αυτή ήταν η τελευταία εκπομπή του δημοσιογράφου

Θέμος Αναστασιάδης: Το «τελευταίο αντίο» του Πρώτου Θέματος στον εκδότη