ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στον Έβρο: Γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος ζητά πολιτικό άσυλο για να γλιτώσει από τον Ερντογάν

Θρίλερ στον Έβρο: Γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος ζητά πολιτικό άσυλο για να γλιτώσει από τον Ερντογάν
Είπε πως διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν

Πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα για να γλιτώσει από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, ο οποίος πέρασε πριν από λίγες μέρες μέσω του ποταμού Έβρου στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, o Τούρκος δημοσιογράφος είναι κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής εφημερίδας Yeni Yasam, και παραδόθηκε στις ελληνικές Aρχές, στην περιοχή των Φερών λίγο μετά την γιορτή των Θεοφανείων. Στους αστυνομικούς είπε πως διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν, έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 χρόνων και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην χώρα μας αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την περίπτωσή του ενδιαφέρθηκε μάλιστα άμεσα και η Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων, που ήρθε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να βοηθήσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται σε τέτοιες περιπτώσεις. Λίγες μέρες μετά την είσοδό του στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Ορεστιάδας, όπου και υπέβαλε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Η περίπτωσή του κρατήθηκε μυστική όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να κερδίσει χρόνο. Τον ανέλαβε δικηγόρος της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος και κατάφερε να διεκπεραιώσει γρήγορα και αποτελεσματικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Αφού υποβλήθηκε η αίτηση χορήγησης ασύλου, ο Τούρκος δημοσιογράφος έμεινε ελεύθερος και έφυγε από τον Έβρο.

Άγνωστο είναι εάν παραμένει στην Ελλάδα ή μετέβη σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες - σοκ στον Ταΰγετο: Η κακοκαιρία «εξαφάνισε» δρόμους – Κίνδυνος να αποκλειστούν χωριά

Σχετικές ειδήσεις