ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Χιόνη»: Σε ποια λιμάνια είναι «δεμένα» τα πλοία - Πού είναι κλειστά τα σχολεία

Κακοκαιρία «Χιόνη»: Σε ποια λιμάνια είναι «δεμένα» τα πλοία - Πού είναι κλειστά τα σχολεία

Ισχυροί άνεμοι, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές:

  • Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας
  • Ωρωπός-Ερέτρια
  • Καβάλα-Πρίνος.

Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο από Αλόννησο για Βόλο.

Ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων η ακυρώσεις.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με ένταση έως και 9 μποφόρ, ενώ οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, θα πρέπει να απευθύνονται στις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να ενημερώνονται για την πορεία του απαγορευτικού.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σημειώθηκαν στην Αττική και γενικότερα στη Νότια Ελλάδα λόγω της έντονης κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν διακοπές ρεύματος και πτώση της τάσης σε αρκετές περιοχές, ενώ το βράδυ της Τετάρτης αρκετά φανάρια στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας είχαν τεθεί εκτός λειτουργία.

Επιπλέον, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής δεκάδες κλήσεις για περιπτώσεις πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ κτηρίων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστά σχολεία στην Κρήτη

Πολλά και σημαντικά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στα Χανιά, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε πολλές.

Στην ανακοίνωση του δήμου Χανίων, αναφέρεται ότι κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία των και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί λόγω της πρόβλεψης της ΕΜΥ για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Επίσης κλειστά θα είναι όλα τα σχολεία του δήμου Κισσάμου, οι παιδικοί σταθμοί και το Ειδικό σχολείο λόγω των κατολισθήσεων που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, ενώ όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Σταθάκης, χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις.

Κλειστά θα είναι και όλα τα σχολεία του δήμου Πλατανιά σύμφωνα με δήλωση του δημάρχου Γιάννη Μαλανδράκη.

Ακόμη, ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, πήρε την απόφαση να μην ανοίξει κανένα σχολείο στον Δήμο Αποκορώνου σήμερα Πέμπτη (14/2).

Σχετικές ειδήσεις