ΕΛΛΑΔΑ

Εφραίμ: «H δίωξη μου είναι πολιτική»

Εφραίμ: «H δίωξη μου είναι πολιτική»

«Η δίωξη μου είναι πολιτική», υποστήριξε –σύμφωνα με πληροφορίες- κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των "ιερών ανταλλαγών" μεταξύ δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου.

Ο κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, σε απάτη αλλά και για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) αρνήθηκε στο σύνολο τις κατηγορίες που του αποδίδονται, υπογραμμίζοντας πως οι ενέργειες του δεν ήταν ιδιοτελείς.

Ωστόσο, ο ηγούμενος Εφραίμ δεν έπεισε, όπως φάνηκε με τα επιχειρήματα του την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού ενώπιον της οποία απολογήθηκε αφού η δικαστική λειτουργός τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισης του. Αντίθετα ο αρμόδιος εισαγγελέας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Πλέον τη διαφωνία αυτή καλείται να άρει μέσα στις επόμενες ημέρες το Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Σημειώνεται ότι, εκτός απρόοπτου, η ανακρίτρια Ειρήνη Καλού μετά και τη λήψη της απολογίας του ηγούμενου Εφραίμ θα περατώσει την ανάκριση για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και η δικογραφία θα τεθεί με πρόταση εισαγγελέα στην κρίση του Συμβουλίου Εφετών για την παραπομπή ή μη σε δίκη των εμπλεκομένων προσώπων.