ΚΑΙΡΟΣ

Καιρός: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Κακοκαιρία και στην Αθήνα

Καιρός: Πού θα «χτυπήσουν» έντονα φαινόμενα – Κακοκαιρία και στην Αθήνα
Αναλυτική πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας στη χώρα – Κύρια χαρακτηριστικά, οι βροχές, οι καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα - Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ - Πότε θα υποχωρήσει η κακοκαιρία – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες

Με άγριες διαθέσεις μπήκε ο Απρίλιος, καθώς νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι βροχές, οι ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και η σκόνη από την Αφρική. Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων.

Πού θα «χτυπήσει» σήμερα η κακοκαιρία

Στην Αττική αυξημένες νεφώσεις. από το βράδυ τοπικές βροχές που αργά τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους βροχές κυρίως στα ορεινά. Στα υπόλοιπα αραιές νεφώσεις που από το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και από το απόγευμα στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το βράδυ στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με σποραδικές βροχές. Καταιγίδες από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, όπου τα φαινόμενα το βράδυ θα ενταθούν και είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν. Τοπικές βροχές από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες από αργά τη νύχτα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. H θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα νότια θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε στους προγνωστικούς χάρτες στην παρακάτω gallery ποιες περιοχές θα σαρώσει το νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Το Σάββατο (06/04) στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (07/04) νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα στα δυτικά, όπου το βράδυ θα ενταθούν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Τη Δευτέρα (08/04) και την Τρίτη (09/04) νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση την Τρίτη. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ που την Τρίτη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Την Τετάρτη (10/04) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Νεκρή η Έλενα Φανουράκη - Δολοφόνησαν εν ψυχρώ την επιχειρηματία (pics)

Στο χειρουργείο ο Δημήτρης Καμπουράκης

Σχετικές ειδήσεις