ΕΛΛΑΔΑ

Νάξος: «Πάγωσαν» όταν είδαν το «θηρίο» που έβγαλαν από τη θάλασσα (pics)

Νάξος: «Πάγωσαν» όταν είδαν το «θηρίο» που έβγαλαν από τη θάλασσα (pics)
PIXABAY

Δείτε τι έπιασαν!

Έκπληκτοι κάτοικοι της Νάξου αντίκρισαν τον γιγάντιο τόνο που μετέφεραν στο λιμάνι του νησιού οι Καλύμνιοι αδελφοί Μακαρούνα, με το αλιευτικό τους σκάφος «Κάλυμνος».

Ο τόνος - «γίγαντας« των 2,74 μέτρων «τρέλανε» τη ζυγαριά, αφού το βάρος του ήταν 288 κιλά, αναφέρει το naxospress.gr.

Πρόκεται, ενδεχομένως για τον πιο μεγάλο τόνο που έχει αλιευτεί στα νερά του Αιγαίου τα τελευταία χρόνια. Χαρούμενοι οι ψαράδες που ήταν στο αλιευτικό, έκπληκτοι οι λιμενικοί που κλήθηκαν να προχωρήσουν στα διαδικαστικά της αρχειοθέτησης αλλά και οι ντόπιοι που επιστρατεύτηκαν ώστε να μεταφερθεί το ψάρι – γίγας με φορτηγό στο ψυγείο και από εκεί στον τόπο προορισμού του.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Να αναφέρουμε ότι μιλάμε για τον ερυθρό τόνο blue fin tuna (γαλάζόπτερο) που διαθέτει κόκκινο χρώμα το κρέας του σε αντίθεση με άλλα ψάρια που έχουν λευκό κρέας… Οι τόνοι έχουν σώμα υδροδυναμικό και συμπαγές και μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες, μέχρι 70 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το βάρος τους μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 450 κιλά.

Τα ψάρια αυτά αλιεύονται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, με αποτέλεσμα αρκετά είδη να βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης από την υπεραλίευση και την παράνομη αλιεία. Ο κόκκινος τόνος, το μεγαλύτερο είδος τόνου, κινδυνεύει με εξαφάνιση. Ο κόκκινος τόνος θεωρείται εκλεκτός μεζές στην Ιαπωνία, όπου καταναλώνεται ωμός ως σούσι. Στη Μεσόγειο η αλιεία τους γίνεται συνήθως με κυκλωτικά δίκτυα. Οι τόνοι που αιχμαλωτίζονται σε αυτά τα δίκτυα στη συνέχεια οδηγούνται σε φάρμες πάχυνσης ώστε να μεγαλώσουν και το κρέας του να αποκτήσει μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπος.

Διαβάστε επίσης:

Δύσκολες ώρες για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Σκάει «βόμβα» στο MasterChef: Ανατροπή - Αποχωρεί κριτής (pics)

Σχετικές ειδήσεις