ΕΛΛΑΔΑ

Τα είπαν Μιχαλολιάκος - Αρβανιτόπουλος

Τα είπαν Μιχαλολιάκος - Αρβανιτόπουλος

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά, Μ. Μιχαλολιάκος, με τον αν. υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο.

Δήμαρχος και υπουργός, συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης, τις ενέργειες και τις στρατηγικές επιλύσεις τους, που έχουν δρομολογηθεί από τη νέα δημοτική αρχή, αλλά και τα θέματα Παιδείας σε όλο το φάσμα τους, που αποτελούν και για τις δυο πλευρές ζητήματα υψηλής προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η συζήτηση εστιάσθηκε στα θέματα της σχολικής στέγης, του νέου σχολείου της Ραλλείου αλλά και της κάλυψης εκπαιδευτικών κενών, σε σχολεία του Πειραιά.

Η δέσμευση του κ. Αρβανιτόπουλου ήταν πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες να υλοποιηθεί άμεσα η προγραμματική συμφωνία του Δήμου με τον Ο.Σ.Κ., να υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις στο θέμα της Ραλλείου, αλλά και να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία σε εκπαιδευτικούς. Προς την κατεύθυνση αυτή ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι ήδη υπέγραψε απόφαση για την τοποθέτηση 12 εκπαιδευτικών της Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης στον Πειραιά.

Μάλιστα, ο κ. Μιχαλολιάκος αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Αρβανιτόπουλου, προκειμένου να μεταβεί στο υπουργείο παιδείας και να εξεταστεί η πρόοδος των θεμάτων που συζητήθηκαν.